Un Sant Joan d’estrenes

La Jove descarrega per primer cop aquest any el 9de8, el 4de9f i el pde7f, mentre que Sant Pere i Sant Pau descarrega el 4de8

25 junio 2017 16:57 | Actualizado a 25 junio 2017 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diada d’estrenes a la plaça de la Font de Tarragona. La cita castellera es va caracteritzar un any més per la seva eficàcia en termes de duració. Si bé a Valls la diada es va arribar a fer llarga pels assistents a la plaça del Blat, molt diferent va ser a Tarragona, ja que la diada no va sobrepassar l’hora i mitja, tenint en compte que eren 4 les colles congregades ahir a la plaça de la Font.

Tres d’una tacada

La Jove de Tarragona va posar ahir una marxa més, portant a plaça i descarregant fins a 3 estructures inèdites aquesta temporada, entre elles, el primer gamma extra de la temporada per als de la camisa lila, el 9de8 que van completar en tercera ronda. Els d’Aleix Bordas van iniciar el seu particular Sant Joan descarregant el tercer 3de9 amb folre de la temporada. 

A la segona ronda van culminar el doblet de nou, amb el 4de9 amb folre, que completaven per primer cop aquesta temporada castellera. A més, en ronda de pilars van aconseguir dominar i descarregar l’espadat de set. Així doncs, la Colla Jove arriba amb un estat de forma excel·lent al seu proper repte: la Festa Major de Terrassa.

Bones sensacions

Els Xiquets de Tarragona van continuar amb la dinàmica ascendent capitalitzada durant el primer tram de la temporada. Els de Sergi Feijoo van seguir picant pedra apostant pels castells de la gamma alta de vuit per la diada de Sant Joan.

Els del carrer de Santa Anna van ajuntar en una mateixa actuació tres castells de la gamma alta de vuit: El 2de8 amb folre,  el 4de8 amb el pilar i el 5de8. A la ronda de pilars van descarregar el segon pilar de set amb folre de la temporada. Les bones sensacions mostrades a plaça, i la feina feta a assaig,  són garanties més que suficients per a assentar les bases perquè aquest primer tram estival els Xiquets de Tarragona puguin pujar un pis a algunes d’aquestes construccions. 

Brillant amb llum pròpia

Si hi ha una colla que està encisant a tota una ciutat i al món casteller són els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els de la camisa verda van tornar a ser els abanderats de la feina ben feta a assaig, protagonitzant una altra sensacional diada. Tot i tractar-se d’un 24 de juny, els de David Lobo van descarregar un magnífic 2de7, el 3de8, i per primer cop aquesta temporada el 4de8, tancant l’actuació amb l’espadat de sis. El domini mostrat amb el dos com amb el pilar fa que els aficionats castellers ja estiguem frisant per saber quan els podrem veure sobre d’un folre.

Amb regust amarg

Diada agredolça per als Xiquets del Serrallo, ja que no han pogut amb el seu màxim objectiu de cara a la cita d’ahir a la plaça de la Font, l’assalt a la gamma dels castells de set i mig, ja que a la segona ronda han hagut de desmuntar l’intent de 3de7 amb l’agulla. Els del barri mariner però han pogut repetir el doblet bàsic de 7, el 3de7 i el 4de7, i han tancat l’actuació amb el 5de6.

Més castells a la demarcació

La tarda d’ahir es van viure altres diades castelleres a la demarcació de Tarragona amb motiu de la diada de Sant Joan. Aquest va ser el cas de Torredembarra, on la colla local, els Nois de la Torre van descarregar per primera vegada aquesta temporada el 3de7 amb l’agulla com a castell més destacat. A més, van descarregar el 3de7 i el 5de6. Van actuar al costat d’uns Castellers d’Altafulla que van tornar a descarregar els dos castells de la gamma bàsica de 7, el 3de7 i el 4de7. Els tercers en discòrdia van ser uns Xiquets de Vila-seca que van descarregar un 3de7 com a castell més destacat, acompanyats pel 3de6 i el 4de6 amb agulla. 

Cambrils també va tenir castells, amb la colla local, els Xiquets de Cambrils descarregant 3 castells de 6; el 2de6, el 5de6 i el 3de6. 

RESULTATS

Tarragona:

Colla Jove: 3de9f, 4d9f, 9de8, pde7f
Xiquets TGN: 2d8f, 4d8p, 5d8, pde7f
C.SPISP: 2de7, 3de8, 4de8, pde6
X. Serrallo: 3d7, id3de7a, 4de7, 5de6

Torredembarra:

Nois: 3d7a, id4de7, 4de7, 5de6
Altafulla: 4de7, id3de7, 3de7, 5de6
X.Vila-seca: 3d6, 3d7, 4d6p
X. Serrallo: 3d7, id3de7a, 4de7, 5de6

Comentarios
Multimedia Diari