Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un any i mig de presó per vendre droga en un club cannàbic de Tarragona que tenia llicència de bar-restaurant

La Guàrdia Urbana va intervenir 863 grams de marihuana durant el registre a l'establiment

ACN

Whatsapp
Pots de cannabis confiscats en l'operatiu de la Guàrdia Urbana a la seu de l'Asociación Liberty Social Club, al carrer Apodaca. FOTO: GUT

Pots de cannabis confiscats en l'operatiu de la Guàrdia Urbana a la seu de l'Asociación Liberty Social Club, al carrer Apodaca. FOTO: GUT

Els tres responsables de l’Associació Cannàbica Liberty Social Club de Tarragona han acceptat una pena d’un any i mig de presó i una multa de 600 euros per vendre droga en un establiment que tenia llicència de bar-restaurant. En el judici, celebrat a mitjans de setembre a l’Audiència de Tarragona, un matrimoni i el seu fill van reconèixer que es dedicaven a vendre marihuana a terceres persones amb la finalitat d’obtenir beneficis econòmics i que, per tal de donar cobertura a aquesta activitat il·lícita, van fundar una associació per poder inscriure’s al registre d’associacions. Tot i això, no havien inclòs les finalitats de cultiu i venda de marihuana en els seus estatuts i han estat condemnats per un delicte contra la salut pública. Durant el registre a l’establiment, situat en uns baixos del carrer Apodaca de la ciutat, la Guàrdia Urbana va intervenir 863 grams de marihuana.

Segons la sentència, l’abril del 2013 el matrimoni i el seu fill van registrar l’Associació Liberty Social Club, en la qual ostentaven els càrrecs de president, secretària i tresorer, respectivament. Al maig, van presentar canvis als estatuts entre els quals s’incloïa el nom de l’associació, que passava a denominar-se Associació Cannàbica Liberty Social Club. Al nou document, però, no hi constava que l’entitat tingués la finalitat de cultiu i venda de marihuana.

El maig de 2013, el pare va presentar en nom de l’entitat, al Departament de Llicències d’Obertura d’Establiments de l’Ajuntament de Tarragona, la Comunicació Prèvia d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives d’un establiment situat al carrer Apodaca de la ciutat. L’activitat que pretenia realitzar en el local era la de bar-restaurant i, en el moment de la presentació de la documentació, segons la sentència, l’acusat va preguntar sobre la possibilitat d’obtenir autorització administrativa per a la realització d’activitats pròpies d’una associació per al consum de cànnabis.

En tenir coneixement dels fets, aquell mateix dia la Guàrdia Urbana va portar a terme un control exterior de l’establiment i va acreditar que, en mitja hora, hi entraven deu joves que accedien al local i en sortien al cap de pocs minuts. En controls posteriors els agents van detectar comprovar que diverses persones hi compraven marihuana i haixix. A més, van observar que, a l’entrada del local, s’hi havia col·locat un rètol amb la inscripció ‘Associació Privada. Només socis’, amb un pictograma del senyal de prohibit el pas, i que per entrar-hi calia trucar a un timbre.

Davant d’aquests fets, la Fiscalia va presentar una querella contra els acusats i contra l’associació sol·licitant al jutjat d’instrucció una entrada i registre a les dependències de l’entitat. Durant l’escorcoll dels diferents espais del local els agents van localitzar dues bàscules de precisió i fins a 863 grams de marihuana repartits en bossetes, pots de vidre i una motxilla, amb un valor d’uns 565 euros. A més, a l’interior del local hi havia tres individus que havien comprat marihuana a un preu de 5 euros el gram.

Els tres acusats han acceptat una pena d’un any i mig de presó i una multa de 600 euros per un delicte contra la salut pública. A més, l’associació ha estat condemnada a pagar una multa de 1.200 euros i se li ha imposat la prohibició definitiva de realitzar en el futur les activitats amb els quals havia comès, afavorit o encobert el delicte.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También