Un any més, les palmes

Centenars de fidels mantenen la tradició de beneir en família les palmes i palmons. Els protagonistes són els més petits. Pares i mares immortalitzen amb els seus mòbils els seus rostres plens de sorpresa i il·lusió

26 marzo 2018 08:34 | Actualizado a 31 marzo 2018 13:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Palmes, palmons, famílies i fotografies. Enmig d’un dia ennuvolat i un matí fred que va provocar l’aparició del mosaic d’abrics de tots colors davant de la Catedral, Tarragona va acollir, un any més, la benedicció de Rams a càrrec de l’arquebisbe Jaume Pujol. Com cada any, autoritats i ciutadans van complir amb la cita amb el calendari festiu, armats amb les branques de llorer i olivera. Per a molts, aquesta és una tradició obligada de cada any. 

«Els padrins viuen fora de Tarragona, però cada any venim amb la palma, que vam comprar fa uns quants dies», destaquen l’Isidre i la seva dona que, juntament, amb la seva filla de 6 anys, són habituals a aquest acte, com ho és la Cinta, que ahir diumenge va participar de la benedicció amb la seva família. «Venim cada any, la padrina és l’encarregada de comprar les palmes, que penjarem al balcó», afegeix. Com en anys anteriors, el carrer de les Coques es va omplir de famílies que van aprofitar els instants previs i posteriors a l’acte per retratar als més petits. 

Els floristes de Tarragona destaquen que ha estat un mal any de venda de palmes 

Tot i la varietat de palmes i palmons que ahir van complir els carrers de Tarragona, els floristes es mostren decebuts amb les vendes d’enguany, més fluixes que en edicions anteriors. «El Diumenge de Rams ja no és un dia de vendes fort, ja que la majoria del producte ja s’ha comprat durant la setmana», apunta la florista Montserrat Estivill, que afegeix que la pluja i les temperatures baixes «han baixat el nombre de vendes respecte a altres anys», una opinió que comparteixen companys de gremi com la Sefa, que afegeix que la «competència deslleial d’altres comerços que venen palmes i palmons no ajuda a incrementar el nombre de compres a les floristeries, i això s’ha fet notar en un any dolent com aquest». 

Reus
Els reusencs van celebrar ahir el Diumenge de Rams en diferents places i parròquies de la ciutat. Tot i que el cel estava tapat i la temperatura era més pròpia de l’hivern que no pas de la primavera, molts ciutadans van sortir al carrer per participar de l’inici de la litúrgia de la Setmana Santa. 

Com cada any, els primers en beneir les palmes i els palmons van ser les persones aplegades al voltant de la plaça de la Sang, encara que un dels actes que va reunir més gent va ser la benedicció a la plaça de les Peixateries Velles.

Allà, centenars de famílies es van concentrar sobre dos quarts d’una del migdia carregats amb les palmes i palmons, però també amb rams de llorer i d’olivera. Un quart d’hora abans de l’acte, la cèntrica plaça ja estava plena a vessar.

Els reusencs van celebrar el Diumenge de Rams en diferents places i parròquies de la ciutat

L’encarregat de presidir la benedicció va ser el prior de la Parròquia de la Prioral de Sant Pere, Joan Antoni Cedó, acompanyat d’un grup d’infants. Després de dirigir-se a tots els devots, aquests van brandar amb força les palmes i els rams de llorer mentre el mossèn les beneïa. Altres espais que van congregar a desenes de famílies de la ciutat van ser la parròquia de Sant Joan, Sant Francesc o el parc del Santuari de Misericòrdia.

Els actes continuaran al llarg del dia d’avui amb les ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu de la parròquia de Sant Joan Baptista i amb la conferència/taula rodona ‘Actualitat dels ordes religiosos a Reus’ que organitza la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N. S. J. a dos quarts de 9 del vespre. 

Comentarios
Multimedia Diari