Un casteller serà premiat cada any amb la faixa de Sant Magí

La iniciativa ha estat proposada per la Confraria de Sant Magí i ha estat rebuda amb satisfacció per les quatre colles

19 mayo 2017 19:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Volem fomentar i mantenir la devoció cap a Sant Magí». Així justificava el president de la Confraria, Adolf Quetcuti, la iniciativa que començarà aquest mateix any i que premiarà amb la faixa d’honor de Sant Magí a un casteller de cada colla. La persona homenatjada serà escollida per la mateixa colla i aquesta ho comunicarà a la Confraria. Tal com ha informat el mateix president, «aquest primer any entregarem la faixa a les quatre colles. Serà a partir de l’any vinent quan s’entregarà la faixa tenint en compte l’antiguitat de cada colla. Així doncs, els Xiquets de Tarragona seran els que la rebran l‘any 2017».

La idea, tal com assegura Quetcuti, va sorgir en un dels viatges que la Confraria realitza per anar a buscar els càntirs de Sant Magí. «Feia temps que durant la processó, vèiem com molts castellers s’acostaven a la capella a buscar aigua o simplement per devoció. Per això vam creure adient tirar endavant la iniciativa», ha expressat. D’altra banda, el president de la Confraria ha subratllat que «és molt bo per a nosaltres col·laborar en una iniciativa així amb les colles».

En aquest sentit, cal destacar que totes quatre colles han acceptat la iniciativa favorablement. Els quatre presidents, Xavier Sabat (Xiquets de Tarragona), Xavier Sentís (Colla Jove Xiquets de Tarragona), Lluís Monfort (Xiquets del Serrallo) i Dídac Molas (Castellers de Sant Pere i Sant Pau), varen signar les bases de la iniciativa el passat 15 d’abril.

Durant l’acte de presentació, el mossèn Francesc Gallard ha volgut emfatitzar en el fet que «aquell que porti la faixa de Sant Magí, estarà protegit pel Sant, com si fos un una pregària però sense lletra». El mateix s’ha mostrat molt satisfet per la iniciativa, ja que «fomentarà la devoció cap a Sant Magí».

La faixa hi té brodada la imatge del Sant, «exactament la mateixa que hi ha a la capella», segons ha informat el president de la Confraria. Ha estat brodada per la Gemma Moragues, una persona que segons afirma Quetcuti «té relació amb la Confraria i amb els castells». L’entrega de la mateixa es realitzarà el proper 22 de juliol a les 19h.

Comentarios
Multimedia Diari