Un centenar de veïns de la Selva, contra el traçat de la nova variant d'Almoster

Defensen que la nova carretera respecti el recorregut actual i critiquen que un nou itinerari ´destruiria parcel·les de conreu´

19 mayo 2017 19:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de veïns de la Selva del Camp ha celebrat aquesta setmana una sessió informativa per exposar les conseqüències que asseguren que tindrà per al territori el projecte de la circumval·lació entre la Selva del Camp i Almoster.

Les obres van ser anunciades a finals de l’any passat per la Diputació de Tarragona i comptarien amb un pressupost de 2 milions d’euros. L’objectiu de la futura variant és millorar el trànsit, la mobilitat i la seguretat dels conductors que circulen per la zona. Així com evitar que els vehicles hagin de continuar circulant pel nucli urbà d’Almoster.

«Volem deixar clar que no ens oposem a què es millori la carretera, el que no volem és que es construeixi un nou traçat que acabarà perjudicant el territori», explica Alexandre Arnau, impulsor del grup de veïns afectats.

El col·lectiu veïnal considera que «l’actual carretera T-3231 està degudament asfaltada i tot i que té alguns revolts és apta per a la circulació». «El que s’hauria de fer és millorar-la, és a dir, eixamplar-la i fer les inversions necessàries», asseguren.

De fet, aquest veí de la Selva del Camp considera que «la nova carretera destruiria moltes parcel·les de conreu», i calcula que serien una setantena els terrenys afectats. «Alguns veïns veurien com la construcció de la nova variant divideix la seva parcel·la en dues parts», afirma. A la sessió informativa també hi van assistir Andreu Escolà, en representació de l’entitat Gepec i Xarxa Sud, i Ton Crusells, de la Plataforma no a la MAT i responsable local de Medi Ambient d’Unió de Pagesos. Plataformes que han expressat públicament el seu suport als veïns afectats pel projecte viari.

D’altra banda, els perjudicats argumenten que si es construeix la nova variant entre la Selva del Camp i Almoster «en aproximadament un quilòmetre de distància hi hauria un cúmul d’infraestructures com l’antiga carretera, el nou traçat, la nacional i el tram ferroviari». De moment el grup de veïns no preveu constituir-se com a plataforma, si bé a través de les xarxes socials fa una crida perquè totes les persones que es puguin veure afectades pel projecte se sumin al col·lectiu. Han creat un grup de Facebook amb el nom Ho permetrem?, per mantenir als veïns i futurs afectats informats del projecte.

«Volem que les coses es facin amb sentit comú, sense que això suposi una agressió al territori i als veïns de la Selva i d’Almoster», conclou Alexandre Arnau.

 

Comentarios
Multimedia Diari