Un centenar de veïns tallen la C-241 a Pira per exigir més seguretat

Revivindiquen mesures per aconseguir reduir la velocitat dels vehicles al pas de la carretera pel poble

19 mayo 2017 15:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de veïns, pares, mares i alumnes de l’escola Antoni Tous es van concentrar ahir davant del centre i van tallar el trànsit durant uns minuts per demanar més seguretat a la C-241, que travessa la població i passa per davant del centre educatiu.

Desenes de xiulets van posar música de fons a la mobilització. Pares, mares i alguns mestres de l’escola i la Llar d’Infants El Tossalet, que es van unir a la concentració, els explicaven que la mobilització era per aconseguir més mesures de seguretat a la carretera que passa a tocar de l’escola.

No és la primera vegada que els nens i nenes senten a parlar d’aquest tema. De fet, cada dia els pares els insisteixen que vigilin molt en sortir de l’escola i que abans de creuar pel pas de vianants mirin bé a banda i banda perquè molts vehicles no respecten els límits de velocitat i no s’aturen.

Meritxell Ribas, presidenta de l’AMPA de l’Escola Antoni Tous, ho resumia molt bé: «Ens costa molt deixar que els nens vagin sols a l’escola, tot i viure-hi molt a prop, per la perillositat de la carretera. És una via insegura perquè no es respecta ni la velocitat ni el pas de vianants».

En els darrers anys, l’augment del trànsit de vehicles per aquesta via és un altre dels factors que n’ha augmentat la perillositat i que se suma als que ja hi havia: revolts pronunciats, no hi ha vorals de seguretat, té només un únic carril per cada sentit de circulació i d’una amplada insuficient, sobretot pels nombrosos vehicles pesants que hi circulen.

Anna Oliva, una de les mares de l’escola al capdavant de la concentració, explica que «els tècnics tenen l’última paraula: passos de vianant de ressalt, radar fix, bandes rugoses... que ells decideixin. El que nosaltres demanem és més seguretat, sigui com sigui i no només per als nens, ja que és perillós per a tothom».

Des de l’Ajuntament de Pira, Xavier Prat, regidor, explicava que «la solució és complicada, però l’Ajuntament donarà suport a una solució consensuada, ja que el primer és la seguretat».

Les tres grans pancartes amb els lemes Menys velocitat, més seguretat , Prevenció = solució i Respecteu les nostres vides resumien molt bé l’objectiu de la mobilització d’aquest dimecres. A més, durant la concentració s’han fet dos talls intermitents de 5 minuts de la via, entre les 8.30 i les 9.00 hores, just on hi ha els dos passos de vianants.

Arran de les protestes, iniciades el 2010, Carreteres va instal·lar dos semàfors intermitents dissuasius a l’entrada i sortida del nucli urbà. «Es posen en vermell quan detecten un vehicle que excedeix el límit de velocitat de 50, però no són efectius –com el mateix regidor reconeix–, ja que la majoria no s’aturen».

Des del Departament de Territori de la Generalitat han confirmat que «analitzarem la situació i ens reunirem amb l’Ajuntament i Trànsit per establir quines mesures es poden prendre». La variant de Pira, que aportaria una solució definitiva, és ara per ara un projecte molt llunyà.

Comentarios
Multimedia Diari