Un col·lectiu de montblanquins s'oposa al trasllat de Mn. Palacín

Demanen que es prolongui la seva estada a Montblanc almenys durant un any. Es posa en relleu la seva implicació en diferents projectes religiosoculturals de la Conca de Barberà

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de més de 50 anys vivint a Montblanc i sent plebà de la mateixa vila des de fa 18 anys, l’Arquebisbat de Tarragona ha decidit traslladar mossèn Albert Palacín a, segons sembla, a la Misericòrdia de Reus. El motiu seria la seva avançada edat, tot i que segons assenyala Palacín, «molts companys treballen fins als 80 anys, ja que en comarques com la Conca de Barberà hi falten sacerdots».

Un col·lectiu de persones, majoritàriament montblanquines, ha considerat que es tracta d’una decisió «del tot gratuïta» atesa la feina feta per mossèn Palacín durant aquests anys col·laborant en diversos projectes religiosoculturals de la comarca.

En aquest sentit, el plebà de Montblanc ha sigut l’impulsor de la restauració de molts monuments en els diversos pobles dels quals ha estat rector, com les esglésies parroquials de Blancafort, Senan, Vilaverd, la Guàrdia dels Prats o Prenafeta, obres que han sigut el resultat de la col·laboració amb els ajuntaments respectius i l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. A més, Palacín ha aconseguit complicitats tant dels feligresos com de les institucions religioses i civils.

D’altra banda, també es posa en relleu la seva dedicació en la restauració de diferents elements del patrimoni montblanquí. És el cas de les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel, el convent de la Mercè i l’ermita de Santa Anna de Montornès de Barberà.

Per tot això, el director de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, Miquel Mirambell; el cap del departament de col·leccions del Museu d’Història de Barcelona, Josep Bracons; Joan Fuguet, des de la Comissió per a la restauració de Santa Anna de Montornès; Joan Sanfeliu, des de la de Sant Miquel de Montblanc; Ramon Requesens, des de la de Santa Maria de Montblanc, i Joan Sanfeliu, de la Fundació Martí l’Humà Tot Conca de Montblanc, demanen al senyor arquebisbe que «prolongui, almenys un any, la dedicació de mossèn Palacín a Montblanc a causa de la seva gran vàlua religiosa i d’arrelament a la comarca». La finalitat és que el plebà pugui culminar les diverses restauracions i projectes que actualment dirigeix.

Comentarios
Multimedia Diari