Un documental vol denunciar la contaminació de l’aire

‘La Vall del Francolí, l’alè del Camp’ és el nom que rep el reportatge. S’està fent un Verkami per poder finançar el projecte

22 agosto 2017 09:41 | Actualizado a 22 agosto 2017 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Queden pocs dies per finalitzar el Verkami del documental La Vall del Francolí, l’alè del Camp, un reportatge que vol mostrar la situació en què es troba en l’actualitat l’aire contaminat de la vall del Francolí arran de la indústria petroquímica al Camp de Tarragona. 

El documental, segons la productora, «es vol centrar en el canvi experimentat en l’opinió de la societat civil al llarg de la darrera dècada, en què han augmentat les denúncies cap a la manca de responsabilitat de les empreses petroquímiques i administracions davant els repetits incidents de contaminació lumínica, sonora i ambiental a la vall del Francolí».

Mapa dels pobles

A partir del testimoni de diversos habitants de la vall i els seus recorreguts diaris i de la memòria, configuraran un mapa dels pobles que es troben sota la influencia més directa del complex petroquímic del Camp de Tarragona.

A més «servirà per descobrir què és el que s’amaga sota la gran indústria, un paisatge desconegut, una agricultura que malgrat les dificultats encara es manté viva, persones amb ganes de seguir al territori i que lluiten perquè la indústria no condicioni la seva vida», segons expliquen. 

Es vol donar a conèixer nous models econòmics i explicar altres alternatives

Els objectius  de la productora i d’altres entitats és fer visible la qualitat de l’aire del Camp de Tarragona, mostrar un territori actiu i crític amb la situació que li ha tocat viure i donar a conèixer els valors paisatgístics de la vall del Francolí. 

A més es vol donar a conèixer nous models econòmics i explicar noves alternatives. L’alcalde del Morell, Pere Guinovart, i el portaveu de la Plataforma Cel Net, Josep Maria Torres, són algunes de les persones que apareixeran al documental. 

Produccions Saurines

Produccions Saurines és una productora establerta al Camp de Tarragona, més en concret a Valls, i està especialitzada en territori, paisatge i recuperació de la memòria, des d’una vessant de transformació social i comunitària. 

Els integrants de la productora són el Guillem Voltas i l’Elisenda Trilla, tots dos amb una llarga experiència prèvia en fotografia, televisió, vídeo i gestió cultural. També reben el suport de la Plataforma Cel Net, nascuda per aturar el creixement de la indústria contaminant a la vall del Francolí. 

Per poder participar al Verkami es pot entrar al lloc web  https://www.verkami.com/projects/18099-la-vall-del-francoli-lale-del-camp i per cada aportació es donarà una recompensa diferent. 

L’estrena de La Vall del Francolí, l’alè del Camp està prevista el proper desembre, però la campanya per aconseguir els 14.000 euros necessaris per fer realitat aquesta proposta segueix en marxa i de moment, a pocs dies de finalitzar, s’han recollit més de 7.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari