Un espectacle d’habilitat i acció a cavall

Montblanc va estrenar ahir al vespre l’espectacle ‘Justa i Honor’ i un nou emplaçament, el Pont Vell

05 mayo 2019 09:03 | Actualizado a 05 mayo 2019 09:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un gran torneig on cavallers vinguts d’arreu celebren justes i combats i que va esdevenir l’escenari d’una tragèdia. Aquesta és una de les imatges que es podia veure en el nou espectacle de ‘Justa i Honor’ que es va estrenar ahir a les deu del vespre al Pont Vell de Montblanc i substitueix als Jocs Medievals. Es tracta d’una escenificació fidedigna d’un torneig medieval, amb justes en la que els cavallers resolen qüestions d’honor i acrediten la seva destresa en el maneig de les armes amb combats singulars a cavall, i en un entorn com és el Pont Vell de Montblanc. De fet, ha estat remodelat recentment.

200 montblanquins van donar vida aquest espectacle. «Aquest canvi de guió és decisiu. Cada quatre o cinc anys es canvien els espectacles», remarca Joan Roig, un dels responsables de l’espectacle i afegeix que «el guió del torneig fins al moment ja estava una mica esgotat, i a vegades és bo canviar» Els Jocs Medievals Nocturns fins ara es feien a l’aparcament de la Muralla de Santa Tecla. «Li hem volgut donar un canvi de format, i ara és una tragèdia. Pel que fa a la ubicació, va sortir des de l’associació», assegura Serra Martínez, una altra de les responsables. 

Ells han elaborat el guió -documentant-se i parlant amb historiadors-, porten la direcció, entre altres tasques, i és el primer cop que ho gestionen. 

El Pont Vell encara no s’hi havia realitzat cap activitat de la Setmana Medieval. «És un bateig de foc Centenars de veïns i forans no es van voler perdre aquest espectacle. Només es va fer una sessió, hi havia localitat per unes 900 persones. En total va tenir una durada de 65 minuts.

Torra rebrà l’espasa d’honor

Quim Torra rebrà l’espasa d’honor avui a la tarda amb motiu de la clausura de la Setmana Medieval. La representació de les Corts Catalanes que van tenir lloc a Montblanc el 1414, després del Compromís de Casp i amb el nou rei castellà Ferran d’Antequera presidint-les, es va recuperar l’any passat com a cloenda de la Setmana Medieval. L’acte tindrà lloc a l’església gòtica de Sant Maria i representa fidelment aquell moment decisiu de la història de Catalunya. Al finalitzar l’espectacle, es lliura l’espasa d’honor de l’Associació Medieval, i enguany ha estat pel president Quim Torra.

Comentarios
Multimedia Diari