Un famós programa culinari sud-coreà gravarà una calçotada a Valls

La pel·lícula es va rodar en el mes de maig -fora de la temporada d'aquest menjar- pel que els calçots van haver de congelar-se.

19 mayo 2017 20:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un programa culinari de la televisió sud-coreana gravarà aquest dissabte una calçotada a Valls, informa Calsots.com, empresa que els subministra les cebes dolces.

El programa consisteix en que quatre prestigiosos cuiners de Corea del Sud recorren el món per mostrar les seves tradicions culinàries.

En el capítol que es dedica a Catalunya, està prevista una visita a Valls, bressol de la calçotada i amb els calçots certificats amb una Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Calsots.com és una empresa de Tarragona que ven calçots per internet des del 2009; l'any passat va facturar 120.000 euros només per aquest concepte i aquesta temporada espera augmentar les vendes més d'un 25 %.

L'empresa ven sobretot al mercat interior, encara que també exporta a països europeus i fins i tot ha venut aquest producte típic a Estònia i Tailàndia.

La companyia ja va ser el proveïdor de calçots a la pel·lícula "Ocho apellidos catalanes", estrenada el passat 20 de novembre.

La pel·lícula es va rodar en el mes de maig -fora de la temporada d'aquest menjar- pel que els calçots van haver de congelar-se.

La directora de Calsots.com, Isabel Vega, assenyala que van proposar lliurar-los ja fets, "però estava previst que els cuinessin durant el rodatge, així que vam haver de congelar-los".

D'una altra banda, la ciutat tarragonina de Valls celebrarà la Gran Festa de la Calçotada el 31 de gener, una jornada en la qual s'espera servir més de 100.000 calçots a 40.000 visitants, segons la Cambra de Comerç de Valls.

Aquesta jornada festiva i promocional pivota entorn del calçot, amb demostracions de com fer-ho a la brasa, degustacions i concursos de cultivadors, d'elaboració de la típica salsa de la calçotada i de menjar calçots.

A Valls se celebren calçotades des de fa més d'un segle i els últims anys l'èxit d'aquest costum ha fet allargar la temporada de novembre a abril, la qual cosa genera un volum de negoci de més de 15 milions d'euros només a la comarca de l'Alt Camp

Comentarios
Multimedia Diari