Un grup de joves de Valls anirà a Croàcia per ajudar óssos salvatges

Els quatre nois i noies de 18 anys del grup de Trucs del Cau vallenc han decidit viatjar el proper agost fins a Kuterevo, on s’està fent un programa de recuperació de cries orfes

Montse Plana

Whatsapp
D’esquerra a dreta a dalt, el Marck, l’�ria i el Miquel i sota a la dreta, l’Eulàlia, acompanyats per les caps. FOTO: M. P.

D’esquerra a dreta a dalt, el Marck, l’�ria i el Miquel i sota a la dreta, l’Eulàlia, acompanyats per les caps. FOTO: M. P.

El Marck �lava, l’�ria Rodon, el Miquel Guiot i l’Eulàlia Sanz són quatre joves de Valls que, tenint 18 anys, han decidit desplaçar-se fins a Croàcia i aportar el seu granet d’arena a la natura ajudant a la reserva d’óssos salvatges de Kuterevo, a Croàcia.

El projecte el realitzen com a grup de Trucs, l’última franja d’edat de l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Valls, més conegut com a Cau. Són ells els que han plantejat el viatge i els que l’estan organitzant. Les seves caps, la Laia Figuerola i l’Alba Nebot, tan sols fan l’acompanyament per si necessiten qualsevol ajuda.

«Anirem del 3 al 13 d’agost a la reserva per ajudar a criar óssos salvatges que són orfes, que no poden viure en llibertat i que a Kuterevo els cuiden a través de voluntariat», expliquen els quatre joves. La reserva es troba al nord de Croàcia, a pocs quilòmetres del Parc Nacional de Plitvice, i el que es fa és un programa de recuperació amb el mínim contacte possible amb les persones per tal de preservar la seva naturalesa salvatge.

El Marck, l’�ria, el Miquel i l’Eulàlia encara no saben exactament quines tasques hauran de realitzar, però preveuen que sigui donar menjar als óssos, fer recol·lecta o ajudar en el manteniment. Els treballs els faran durant sis hores al dia, mentre que als caps de setmana realitzaran activitats relacionades amb les poblacions veïnes. A més a més, durant la seva estada hauran de ser molt respectuosos amb l’entorn, sense electricitat i evitant deixar cap mena d’empremta.

«Un dels eixos de l’escoltisme és la natura, i aquesta no es pot oblidar mai, perquè sense natura no hi ha vida», remarquen tots quatre. Així mateix, també destaquen la importància de la seva estada a Croàcia com una manera de poder veure en primera persona com funciona un projecte de voluntariat.


Tasques a preus econòmics
Per finançar el projecte, s’ha posat en marxa la plataforma ‘Un cop de mà’, que consisteix en oferir ajuda per a qualsevol tipus de tasca que necessiti la gent a canvi d’una petita recompensa econòmica posant-se en contacte a uncopdema@caudevalls.net.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También