Un grup d'encaputxats que treien llaços grocs peguen a veïns de Valls

Un veí va rebre forts cops al cap, a les costelles i a les cames; que a un altre el van colpejar al cap; que a un van intentar atropellar-lo i que a un quart van trencar-li les ulleres

13 noviembre 2018 17:51 | Actualizado a 15 noviembre 2018 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El director de l’Oficina dels Drets Civils i Polítics (ODCP), Adam Majó, veu amb “preocupació” la proliferació d’agressions protagonitzades per grups d’ultradreta. El nou organisme impulsat pel Govern ha comptabilitzat uns 200 incidents amb enfrontaments, amenaces o agressions per part d’aquests grups en el darrer any. “La majoria són de baixa intensitat, però en més d’una ocasió hi ha hagut violència física i això ens fa témer que algú pugui patir mal de veritat”, ha alertat Majó. El responsable de l’ODCP ha subratllat que, si bé són “una minoria”, estan “molt organitzats” i són “molt agressius”. Per aquest motiu, ha fet una crida a denunciar-ho malgrat que la justícia es mostri “tova” davant de casos com aquests.

Episodi violent a Valls

Precisament, Majó s’ha reunit aquest dimarts a Tarragona amb diversos veïns de Valls que han denunciat als Mossos d’Esquadra agressions per part d’un “escamot” de persones que retirava simbologia independentista de la via pública i de propietats privades de la ciutat. Els fets es van produir la matinada del 6 de novembre passat a la zona del Grup Albada de la capital de l’Alt Camp.

Segons ha explicat Majó, una desena de persones encaputxades van començar a treure llaços grocs i estelades, i els veïns van sortir al carrer per demanar-los que marxessin. Fins i tot, el grup va col·locar una escala en un balcó per tal d’arrencar un símbol independentista. Segons els denunciants, diversos individus van agredir alguns veïns i després van marxar del lloc en un parell de vehicles. Majó ha detallat que un veí va rebre forts cops al cap, a les costelles i a les cames; que a un altre el van colpejar al cap; que a un van intentar atropellar-lo i que a un quart van trencar-li les ulleres. 

Comentarios
Multimedia Diari