Un incendi entre Cornudella i la Morera de Montsant crema 35 ha

Un total de 50 mitjans, 14 d'aeris i 36 de terrestres, van treballar ahir per apagar el foc, que al tancament d'aquesta edició seguia actiu i va originar més de 60 trucades de veïns al 112

19 mayo 2017 21:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una trentena de dotacions terrestres continuen treballant per controlar l’incendi forestal iniciat aquest dissabte a la tarda entre els municipis de Cornudella de Montsant i la Morera de Montsant (Priorat).

A quarts de nou del vespre es van retirar els catorze mitjans aeris que treballaven en les tasques d’extinció el foc, que va començar a les 17.36 hores.

Segons les primeres estimacions, l’incendi va calcinar unes 35 hectàrees. A més, la carretera TV-7021 continua tallada el quilòmetre 3 i el quilòmetre 7.

El foc era visible des de diversos municipis i el telèfon d’emergències 112 va rebre unes 60 trucades alertant de l’incendi.

Segons els Bombers de la Generalitat, no es va haver de fer cap evacuació preventiva perquè la zona afectada no està a prop de nuclis habitats.

De la trentena de dotacions que treballen en l’extinció del foc de Cornudella, sis són del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF).

L’incendi, el qual encara era actiu al tancament d’aquesta edició, ja havia cremat unes 35 hectàrees.

L’orografia condiciona l’operatiu, ja que el paratge afectat (entre la Font de Montaner i el Mas d’en Salvat) té molt de desnivell i l’accés és dificultós.

Amb tot, a la zona no hi bufa vent, cosa que facilita les tasques d’extinció.

Els mitjans aeris que van treballar al llarg de la tarda es van retirar amb l’ocàs i està previst que es tornin a incorporar a primera hora d’aquest matí.

Els bombers tenien previst treballar intensament tota la nit, tant amb línies d’aigua com amb eines manuals.

El dispositiu d’extinció va comptar també amb efectius dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), així com d’agents dels Mossos d’Esquadra.

Dilluns a Calafat

És el segon incendi de magnitud que es produeix aquesta setmana a les comarques tarragonines. Un foc declarat la matinada de dilluns al nucli de Calafat va cremar 45 hectàrees de vegetació forestal, dues de les quals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i 43 de l’Ametlla de Mar.

El foc va obligar a tallar la carretera N-340, entre els quilòmetres 1113 i 1130, on els vehicles es van desviar gratuïtament per l’AP-7.

Comentarios
Multimedia Diari