Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un incendi obliga a tallar l'auopista AP-2 a l'Espuga del Francolí

El foc ha mobilitzat nou dotacions terrestes i quatre aèries dels Bombers de la Generalitat

Àngel Juanpere

Whatsapp
La proximitat de les flames a l'autopista i la presència de fum ha obligat a tallar el trànsit. Foto: A. Juanpere.

La proximitat de les flames a l'autopista i la presència de fum ha obligat a tallar el trànsit. Foto: A. Juanpere.

Poc abans d'un cuart de dotze del matí d'avui s'ha declarat un incendi de vegetació al terme municipal de l'Espluga del Francolí (Conca Barberà). El foc s'ha estès ràpidament per una zona de sembrats situats al costat de l'autopista AP-2, a l'alçada del punt quilomètric 186. Davant de la proximitat de les flames a aquesta via de comunicació ràpida i per la presència de fum s'ha decidit tallar el trànsit. Una hora més tard s'ha pogut obrir els dos carrils direcció Montblanc i un carril direcció Lleida. 

Els Bombers de la Generalitat han moblitzat nou dotacions terrestres i quatre aèries (dos helicòpters i dues avionetes). A les 12.07 el foc s'ha donat per estabilitzat, tot i que els Bombers han continuat remullant els nombrosos punts calents que hi havia, i des de l'aire un helicòpter bombarder seguia tirant tones d'aigua. A la 13.00 el foc s'ha donat per controlat. En el lloc dels fets també hi ha dues patrulles d'Agents Rurals i dues dels Mosos d'Esquadra.

Sobre l'origen del foc una de les possibles hipòtesi es una crema de restes vegetals que s'hauria descontrolat, tot i que les causes oficials les determinarà la investigació dels Agents Rurals. Segons dades provisionals el foc ha cremat 4,2 hectàrees de sembrats i una reduïda superfície de bosc. Les flames també han arrivat fins a les parets de dues masies que hi ha a la zona.

Temas

Comentarios

Lea También