Un llibre recull tota la història i evolució de la Boella i el seu entorn

Escrit per Francesc Roig i Isabel Companys, vol descobrir el passat mil·lenari d'aquest espai de la Canonja.

19 octubre 2017 12:40 | Actualizado a 19 octubre 2017 12:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Boella és un espai redescobert fa uns anys però que, històricament, ha tingut una rellevància cabdal a través del temps.

Ara, un llibre recull totes les etapes d’aquest espai, el seu emblemàtic edifici i el seu entorn. Escrit per Francesc Roig i Isabel Companys, “La Boella. Un enclavament històric” es presentarà aquest diumenge (17.00 hores) als jardins de la Boella amb la presència del president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; diferents autoritats, els autors i el públic que hi vulgui assistir.

La publicació d’aquest llibre vol ser l’aportació necessària per descobrir totes les evidències d’un passat mil·lenari que té com a epicentre documentat la senyoria de la Boella.

Però a les seves pàgines hi ha també el relat de la prehistòria que aflora a través del jaciment del Barranc de la Boella, amb gairebé un milió d’anys d’antiguitat; els assentaments ibèrics i romans, fins arribar al s.XII amb la consolidació del que serà l’inici de la senyoria de la Boella.

L’obra narra una llarga seqüència de fets, circumstàncies, lluites i rivalitats per tal de mantenir el domini d’un lloc estratègic enmig del Camp de Tarragona. Però també fa la mirada imprescindible de futur per afrontar els nous reptes del s.XXI

Comentarios
Multimedia Diari