Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un llibre recull tota la història i evolució de la Boella i el seu entorn

Escrit per Francesc Roig i Isabel Companys, vol descobrir el passat mil·lenari d'aquest espai de la Canonja.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El president de la Diputació, Josep Poblet, presentarà l'acte diumenge.

El president de la Diputació, Josep Poblet, presentarà l'acte diumenge.

La Boella és un espai redescobert fa uns anys però que, històricament, ha tingut una rellevància cabdal a través del temps.

Ara, un llibre recull totes les etapes d’aquest espai, el seu emblemàtic edifici i el seu entorn. Escrit per Francesc Roig i Isabel Companys, “La Boella. Un enclavament històric” es presentarà aquest diumenge (17.00 hores) als jardins de la Boella amb la presència del president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; diferents autoritats, els autors i el públic que hi vulgui assistir.

Portada del llibre.

La publicació d’aquest llibre vol ser l’aportació necessària per descobrir totes les evidències d’un passat mil·lenari que té com a epicentre documentat la senyoria de la Boella.

Però a les seves pàgines hi ha també el relat de la prehistòria que aflora a través del jaciment del Barranc de la Boella, amb gairebé un milió d’anys d’antiguitat; els assentaments ibèrics i romans, fins arribar al s.XII amb la consolidació del que serà l’inici de la senyoria de la Boella.

L’obra narra una llarga seqüència de fets, circumstàncies, lluites i rivalitats per tal de mantenir el domini d’un lloc estratègic enmig del Camp de Tarragona. Però també fa la mirada imprescindible de futur per afrontar els nous reptes del s.XXI

Temas

Comentarios

Lea También