Un mal recompte en una mesa de Montblanc tomba per error la majoria absoluta d’Andreu

Agrupament Catalanista de Montblanc, malgrat perdre un regidor, conserva la majoria absoluta a la capital de la Conca de Barberà
 

27 mayo 2019 15:33 | Actualizado a 28 mayo 2019 18:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’actual alcalde de Montblanc, Josep Andreu, manté la majoria absoluta, tot i que els resultats oficials del Ministeri d’Interior no ho reflecteixen, per una errada en una de les meses electorals. Segons fonts municipals, una funcionària es va equivocar a l’hora de transcriure els resultats, fet que va causar un ball de xifres entre el partit d’Andreu, Agrupament Catalanista de Montblanc (ACM), i el PSC. L'error hauria vingut d'intercanviar el nombre de vots obtinguts entre les dues formacions -amb un diferencial d'un centenar i escaig de paperetes. El fet que Andreu quedés amb només 6 regidors i perdés la majoria va causar tal incredulitat que es va repetir el recompte fins a tres vegades a la mesa en qüestió. Així, segons informa l’Ajuntament, la llista republicana encapçalada per Andreu ha obtingut 7 regidors -en perd 1- i, per tant, manté la majoria absoluta en un consistori amb 13 escons en joc, revalidant l'alcaldia per quarta legislatura seguida. La Junta Electoral ho haurà de ratificar aquest dimecres en el recompte definitiu.

Josep Andreu revalida la majoria absoluta a Montblanc

El republicà Josep Andreu tornarà a liderar l'Ajuntament de Montblanc. El partit que encapçala, Agrupament Catalanista de Montblanc- Acord Municipal (Acm- AM) ha obtingut novament majoria absoluta, malgrat perdre un regidor. Andreu, doncs, podrà reeditar l'alcaldia i continuar endavant amb el seu projecte per la capital de la Conca de Barberà.

S'han revisat les actes amb el corresponent recompte de vots i la rectificació s'ha fet arribar a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Segons les dades facilitades per l'Ajuntament, de les 3.700 persones que van votar aquest 26-M, 1.600 van triar el partit de Pep Andreu.

Amb tot, destaca la pujada de JxCat a Montblanc, que puja de 2 a 5 regidors. Ha passat dels 400 vots obtinguts l’any 2015 a més de 1.350 vots -just el nombre de vots que els distanciaven d’ACM en els resultats del 2015-, un marge que ara s’ha reduït a només 250 vots de diferència.

Per altra banda, el PSC, amb 371 vots, retorna a l’Ajuntament i se situa com a tercera força amb 1 regidor -en l’acta errònia n’hi donaven 2-, mentre la FIC, que va obtenir 179 vots, perd el que tenia i desapareix del consistori montblanquí. Serà la Junta Electoral qui ratifiqui el resultat definitiu.

Comentarios
Multimedia Diari