Un matrimoni amb discapacitat reclama que els tornin el seu fill

Un informe dels serveis de protecció a la infància va concloure que el menor estaria millor en un centre

19 mayo 2017 19:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un matrimoni de Santa Oliva amb discapacitat ha iniciat una mobilització per demanar a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) de la Generalitat que els torni el seu fill de 8 anys i que des de mitjan abril està en un centre d’atenció de menors.

Juan David García, amb problemes de mobilitat, i Neus Molinet, amb ceguera, són treballadors de l’ONCE i defensen que el nen estava atès a casa, no faltava a l’escola, anava arreglat i ben alimentat. Juan David no troba raó perquè el seu fill hagi d’estar en un centre i reclama que torni a casa.

Informes avalats

Però uns informes de Serveis Socials van aconsellar que l’EAIA es fes càrrec del menor. Des del Consell Comarcal del Baix Penedès, que gestionen el servei d’atenció a la infància, expliquen que «no dubten dels informes dels tècnics», segons la gerent de l’organisme comarcal, Marta Mercadé.

El matrimoni, que ja té una filla en un centre, va ser desnonat fa uns anys de la seva casa de Santa Oliva i ara viu en un pis del barri de la Muntanyeta del Vendrell. Els veïns de la zona han mostrat la solidaritat amb la parella i coincideixen que el menor és educat i sempre està atès pels seus pares.

El pare del nen ja es va presentar al darrer ple del Vendrell per demanar una solució a l’alcalde Martí Carnicer però la sessió es va suspendre i Juan David Garcia no va poder expressar la seva situació. «Tornaré al ple. És molt dur no poder portar a l’escola al nostre fill i no jugar a casa o escoltar els seus riures». Neus explica que «cada nit ploro molt».

Comentarios
Multimedia Diari