Un milió d’euros per adequar la principal artèria viària de la urbanització Mas del Plata a Cabra del Camp

Paral·lelament, també es preveu la restauració de la plaça on hi ha l’emblemàtica estàtua del Mazinger Z, on es farà una àrea de jocs i lleure amb l’objectiu d’atreure un públic més familiar

12 noviembre 2020 06:50 | Actualizado a 12 noviembre 2020 07:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El carrer Principal de la urbanització Mas del Plata, a Cabra del Camp, se sotmetrà a unes obres de pavimentació i adequació que milloraran el trànsit i seguretat de la via, que actualment es troba en un estat de deteriorament i deixadesa. El pressupost de l’obra ascendeix quasi a un milió d’euros, concretament a 994.500. Aquests diners no procedeixen de cap administració, sinó que els han d’invertir els veïns. Això és perquè Mas del Plata no és una urbanització recepcionada a l’Ajuntament de Cabra del Camp tot i que pertany al terme municipal, un problema que pateixen molts nuclis de població. Amb aquesta situació, els veïns s’han de fer càrrec de les obres de millora dels serveis bàsics per complir amb els requisits necessaris per a recepcionar-se. Tenir al dia els carrers, la llum, el clavegueram, les aigües pluvials i l’aigua potable són algunes de les condicions perquè el consistori es pugui fer càrrec d’aquest nucli de forma legal.

Ara, l’atenció se centra en el carrer Principal, el més transitat de la urbanització, on s’arranjarà el paviment en un tram de més d’un quilòmetre de llargada. Aquestes obres formen part d’un projecte més ampli que té un cost total d’uns 9 milions d’euros, que s’està executant per fases i que abasta l’asfaltatge de tots els carrers, que es troben en molt mal estat. Ara es durà a terme la tercera fase i una de les més importants. «Quan es facin aquestes obres tindrem l’artèria principal de Mas del Plata pràcticament acabada», explica al Diari el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cabra del Camp, Miguel Castañón. Les parcel·les d’aquesta zona «es vendran ràpid i es podrà començar a construir», apunta. El pressupost també contempla el canvi del clavegueram d’acord a les normatives existents i la xarxa d’aigües pluvials. Les obres haurien de començar a principis de l’any 2021 per acabar-les abans del proper estiu.

Si es pot portar a terme el global d’aquest gran projecte «podrem recepcionar aquesta urbanització que data dels anys setanta i que, tot i ser de propietat municipal, es considera privada», explica el regidor d’Urbanisme. «L’Ajuntament no pot invertir, només és el promotor de l’obra i el que l’executa», afegeix. «Tenim el problema que els veïns són els que paguen les obres en una urbanització amb 18 quilòmetres de carrers i aquest projecte li costa a cada parcel·la uns 9.000 euros», lamenta.

Un llarg camí

Després d’aquesta tercera fase d’obres, n’han de venir moltes més, fins arribar a la desena. En una quarta fase, «s’hauran de canalitzar les zones que no estan connectades al clavegueram general», diu Castañón, ja que hi ha una part de la urbanització que no ho està. En paral·lel, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) té prevista la construcció d’una depuradora l’any vinent. Hi ha molta feina pendent i un camí llarg per a recórrer però «el clamor general de la gent és que hem de continuar», expressa el regidor.

Plaça nova pel Mazinger Z

La intenció és que les obres del carrer principal es facin alhora que es desenvolupa un altre projecte. Si per alguna cosa és coneguda aquesta urbanització és per la presència de la figura d’un Mazinger Z gegant. Aquesta estàtua, atreu uns 100.000 visitants a l’any, però es troba enmig d’una plaça, sense més atractius. Amb l’objectiu de duplicar el nombre de visitants anuals i d’apostar per un perfil de turista més familiar, l’any vinent s’urbanitzarà la plaça. Es farà un parc infantil, un aparcament i es tallarà el carrer perquè només hi accedeixin els vehicles dels veïns. També hi haurà una zona de picnic, lavabos i un espai per posar una guingueta. «Serà una rehabilitació completa», afirma el regidor.

Comentarios
Multimedia Diari