Un montblanquí d’11 anys, el millor jove lector del país

Joan Cortés estudia a l’Escola Les Muralles i ha rebut el premi en la categoria Grumets Verds per a lectors entre 10 i 12 anys

18 junio 2019 08:27 | Actualizado a 27 junio 2019 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Joan Cortés és un alumne de 6è  de Primària de l’Escola Les Muralles de Montblanc i fa uns dies que ha guanyat el Certamen de Lectura en Veu Alta, concretament en la categoria Grumets Verds, concebuda per a lectors i lectores d’entre 10 i 12 anys que llegeixen de manera individual.

«La final va ser al Teatre Nacional de Barcelona i va ser una bona experiència», explica satisfet en Joan. 

Ell és el noi que llegeix millor de Catalunya, i reconeix que a la final del concurs al Teatre Nacional estava una mica nerviós. Aquell dia també el van acompanyar alguns companys de classe, i la seva família. El Teatre Nacional estava ple de gom a gom.
Diu que va tenir una setmana per preparar-se les lectures i va haver de passar diferents fases, en diferents localitats, per arribar a Barcelona.

«El dia de la final va tocar una lectura per sorteig i la vaig haver de llegir davant de tothom», detalla Joan Cortés i afegeix que «sense l’escola no hagués arribat tan lluny perquè m’han donat molt de suport en els últims moments, i aquest suport va ser clau».

Un premi d’escola

«Puc dir que és un premi per a tota l’escola, ja que ells em van donar tot el suport, i també la meva família», afirma Cortés. Era la primera vegada que l’escola rebia aquest premi. 

La directora del centre, Mari Vallès, assegura que «en Joan és molt escropulós amb les pauses, posa molt d’èmfasi amb les paraules i aquella frase sona diferent amb la seva pronuncia, i a més té talent». 

Dies abans del concurs, en Joan arribava abans a l’escola per preparar-se, a més de diferents classes, al menjador.

L’escola ha rebut 500 euros per llibres escolars i una càmera per gravar sota l’aigua.
«Com escola ens sentim que tots hem guanyat, i estem molt contents», diu satisfeta la directora. En Joan, des de sempre li ha agradat llegir, i sobretot històries de misteri. 
«Ara m’estic llegint Harry Potter, però també m’agraden els Futbolíssims. Ara a l’estiu aprofitaré per llegir. Cada dia abans d’anar a dormir també llegeixo, o al matí quan m’aixeco». L’escola Les Muralles fa tres anys que participa en aquest concurs, i l’any vinent tornarà a participar.

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’entitat cultural que encapçala el grup format per diferents empreses editorials, l’objectiu de les quals és promocionar la llengua i la cultura catalanes. 

L’esmentat certamen és una de les apostes més fermes per a contribuir a la creació d’eines, camins i escenaris per a la cultura i l’educació.

Comentarios
Multimedia Diari