Un montblanquí de 9 anys guanya un concurs de violí de Rússia

Alexandre Amorós Korotkov, conegut com a Sasha, toca aquest instrument des dels 2 i ja ha guanyat diversos premis

19 mayo 2017 16:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El montblanquí Alexandre Amorós Korotkov, més conegut com a Sasha, fa un parell de setmanes va complir 9 anys, i tot i la seva curta edat, ja comença a acumular premis i guardons que reconeixen les seves habilitats amb el violí, una afició que li prové dels seus pares, tots dos formats musicalment, en Josep Maria Amorós Bayer, músic de Montblanc, i la metgessa Marina Korotkov.

La seva última fita aconseguida va arribar fa pocs dies en format diploma. Està escrit en rus, però el pare del Sasha tradueix emocionat: «Projecte Internacional de Festivals. Concursos de Cultura, Art, Ciència, Educació i Esport ‘Sofia-Rus’. Gran premi atorgat a Alexandre Amorós Korotkov, en la categoria d’instruments de corda, violí (7 a 9 anys)».

El seu fill comença a travessar fronteres i se’n mostra orgullós. «Qui m’hauria dit que aquest nen tindria tant de talent ja de tan petit», sospira. En Sasha riu per sota el nas. Està content amb els premis. Són el resultat de moltes hores d’assaig, però per a ell es tracta de simplement fer allò que més i agrada: tocar el violí.

No és l’únic guardó que ha aconseguit el jove músic de Montblanc. L’estiu passat, per exemple, va resultar ser el guanyador de la categoria A del primer Concurs de Violí de Barcelona, organitzat per la prestigiosa Escola de Música de Sant Gregori. L’actual, però, té un significat especial, ja que es tracta d’un concurs internacional amb la participació de nens i nenes d’arreu del món. Per participar-hi, en Sasha va fer arribar al jurat un vídeo en el qual interpretava Concerto op. 13 , de Friedrich Seitz, com a violí solista en un concert inclòs a les Festes Extraordinàries de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc, el mes de setembre.

A més a més, en Sasha va rebre un segon premi, en aquest cas pel Concurs Teatral ‘Aurora’, també inclòs al ‘Sofia-Rus’, per recitar la faula d’Ivan Krylov, La formiga i la cigala .


Tocant des dels 2 anys
Alexandre Amorós Korotkov va néixer el gener del 2008 a l’illa de Fuerteventura. L’any següent, la família va tornar a Montblanc, municipi natal del seu pare, en Josep Maria, i el 2010, quan en Sasha tan sols tenia 2 anys, començà a estudiar violí amb la reconeguda professora polonesa resident a Tarragona, Ivona Burzynska.

Posteriorment, continuà els estudis a l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc, on actualment està cursant 4t de violí de la mà de Josep Maria Manresa i 4t de piano amb Montse Homs.

Aquest curs 2016-2017, a més a més, ha començat a estudiar violí al Conservatori de Vila-seca amb el mestre Josep Maria Ferrando i ha estat incorporat com a component més jove de l’Orquestra Corelli, dirigida per Quim Miracle i composta per joves d’entre 12 i 16 anys.

Comentarios
Multimedia Diari