Un piròman cala foc en 4 punts a prop d'una urbanització dels Pallaresos

L'incendi es declarà a primeres hores de la nit i en l'extinció van intervenir 14 dotaciones de bombers

19 mayo 2017 18:41 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Es veu una filera de fum, amb tres punts de foc, en una zona barrancosa de difícil accés». És l’avís que a les 20.35 hores d’ahir rebien els Bombers de la Generalitat sobre un incendi forestal que s’havia declarat a prop de la urbanització els Hostalets, en el terme municipal dels Pallaresos (Tarragonès). Tot apunta que un piròman va calar foc en 4 punts diferents del fons del barranc, a més de cent metres de distància un de l’altre.

L’absència de vent, l’alta humitat i que en tractar-se del fons d’un barranc encara hi ha molta humitat va impedir que les flames avancessin ràpidament. En les tasques d’extinció van intervenir catorze dotacions de bombers. Dades provisionals d’ahir a la nit, i en espera dels mesuraments d’avui al matí, apuntaven que s’haurien cremat dues hectàrees i mitja de bosc de pi blanc.

El foc es va originar al fons del barranc de la Font del Garrot, a uns cent metres dels habitatges. Tot i així, en cap moment va haver-hi perill per als habitatges, ja que el front avançà a contravent (en sentit contrari) i a poc a poc. La humitat era del 72 per cent i la velocitat del vent de 4 km/h (amb una punta d’11). A més, hi havia una franja perimetral de seguretat al voltant de la urbanització.

La principal dificultat dels bombers va ser l’accés, ja que només hi havia un camí. A poc a poc, les diverses dotacions van anar accedint als diferents focus. Un dels més perillosos era un que estava quasi dalt de la carena i al qual s’havia d’accedir a peu. Nombrosos veïns es van apropar fins a l’extrem de la urbanització per veure l’evolució del foc. Comentaven que no era la primera vegada enguany que hi havia un incendi en aquesta zona, la qual cosa avalaria encara més la presència d’un piròman. Al lloc s’hi desplaçaren també patrulles de Mossos i d’Agents Rurals.

Altres incendis d’ahir

A Albinyana es van declarar ahir dos incendis: un a les quatre de la tarda al costat de la C-51 amb dos focus (un cremà 1.000 m2 de bosc i oliveres abandonades i l’altre 40) i el segon a la urbanització la Papiola (mitja hectàrea de vegetació agrícola). Al Pla de Santa Maria n’hi va haver un altre a les nou del matí que afectà 50 m2 de matoll, i a les 21.21 hores es va rebre l’avís d’un altre al terme del Montmell.

Comentarios
Multimedia Diari