Un poble en moviment

Un indret màgic. Les Piles. Aquest municipi de la Conca de Barberà hi té la dansa impregnada des de l’any 2013 gràcies al Danseu FestivalLes Piles

09 julio 2020 07:00 | Actualizado a 09 julio 2020 07:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Triar un lloc especial de la província de Tarragona és molt complicat, ja que vivim en una terra rica tant pel seu patrimoni arquitectònic i històric com pel seu paisatge.

Dedicant-me al món de la fotografia i a l’audiovisual, em sento molt vinculada al territori que m’envolta, ja que gairebé sempre, la nostra província ha acabat sent l’indret perfecte per servir d’escenari per la meva feina.

Precisament quan pensava amb quin lloc em quedaria, se’m feia molt difícil desvincular-lo de la meva professió, i va ser una foto la que em va fer decidir. La imatge en qüestió mostra unes branques amb unes mans que la subjecten i de fons una figura desenfocada. La vaig captar el 17 d’agost del 2017, el dia dels atemptats de la Rambla de Barcelona.

Probablement, sigui una de les fotos més especials que mai he fet, perquè la imatge formava part de l’espectacle Hope, una creació que Konstandina Efthimiadou va coreografiar durant el Danseu Festival 2017 a les Piles i que es va estrenar aquell 17 d’agost amb els colors de les Piles de fons com a part de la cloenda del festival. Durant 15 dies s’havia preparat una peça per parlar d’esperança en un moment on tots els catalans necessitàvem precisament allò, esperança.

Veure de nou aquesta imatge em va fer recordar els sentiments que aquell dia vaig sentir mentre treballava pel Danseu. Perquè ara més que mai, necessitem sentir esperança.

I perquè no aconseguir-la a través de l’art? Però què té a veure l’art amb el meu lloc preferit de la província? Doncs perquè he parlat del Danseu Festival, el festival rural de dansa i arts del moviment que des de 2013 té lloc cada mes d’agost a les Piles. I ull, que aquest article no vol ser publicitat encoberta, sinó que vol donar a conèixer aquest poble de la Conca de Barberà com un espai únic i preciós que serveix d’escenari per aquest festival tan especial que omple les Piles de dansa i moviment.

He tingut el privilegi de viure-ho de ben a prop, primer com a alumne al Petit Danseu, i després professionalment. I he de dir-vos que les Piles (Conca de Barberà) és un indret màgic, i tot i els seus 24 quilòmetres quadrats d’àrea, cada any en descobreixo coses noves. Racons com el paller, la plaça més petita on mai he estat, però també la més acollidora, o aquests carrers de pedra on simplement t’hi asseuries una estona i deixaries córrer el rellotge. Inevitablement, el meu cap i el meu cor relacionen les Piles amb la dansa.

I crec que no vaig equivocada, perquè a la meva última visita a aquest petit racó de món que no puc deixar mai de fotografiar, em vaig adonar de la forta empremta que el Danseu té en la gent del poble, tant en petits com grans. Les Piles és un poble en moviment, un petit tresor a descobrir al costat de casa per la seva bellesa i pels seus colors, i que encara us enamorarà més si us perdeu pels seus racons imaginant-vos que els ballarins del Danseu estan ballant entre la plaça Roja i la Font.

Aquest any tornaré a les Piles al setembre, perquè la maleïda Covid ha obligat a traslladar el Danseu del seu més habitual. Us animo a acompanyar-me per deixar-vos endur pel moviment, però sobretot, per enamorar-vos d’aquest petit poblet al qual segur que tornareu, i de la seva gent.

Comentarios
Multimedia Diari