Un pressupost de 6,7 milions a L’Espluga de Francolí, centrat en la connexió d’aigua

Aquesta xifra és la més elevada de la història del municipi i suposa un augment del 40% respecte del 2020. Quasi la meitat de les actuacions es finançaran a través de subvencions

16 diciembre 2020 06:40 | Actualizado a 16 diciembre 2020 06:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha presentat uns pressupostos municipals que ascendeixen a 6,7 milions d’euros. Aquesta xifra, suposa un augment del 40% respecte de l’any passat. Tot i això, gairebé la meitat de les actuacions contemplades es finançaran a través de subvencions, que impliquen un 47% del total.

«Malgrat que hem estat condicionats per excepcionalitats, aquests pressupostos havien de ser importants», explica l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal. En aquest sentit, recorda que s’ha fet una feina per quadrar els números sense tenir la necessitat d’augmentar els impostos. «No hem hagut d’exercir pressió fiscal a la ciutadania, ja que el Consistori ha congelat els impostos pel 2021». Així doncs, moltes de les inversions se sustenten en les subvencions.

Les inversions més importants que contempla aquest pressupost són dues. Per una banda, destaca la connexió a la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), que s’emporta un import d’1,1 milions. Aquesta actuació està finançada per la Diputació de Tarragona i per l’Agència Catalana de l’Aigua, a parts iguals.

Els danys de la riuada del mes d’octubre del 2019 també tenen un protagonisme important, ja que les obres de restitució pels aiguats suposaran una inversió de quasi 700.000 euros, amb subvencions també de la Diputació, la Generalitat i el govern de l’Estat.

Altres inversions

Pel que fa a les inversions contemplades, s’han estimat en 2,5 milions d’euros amb diverses accions. Per una banda, destaca l’enderroc del número 1 del carrer Castell, amb un import de 92.500 euros. Un altre dels projectes importants és també la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Casal per dotar d’energia solar diversos equipaments municipals, amb un cost de 48.000 euros.

El canvi d’enllumenat públic a led s’endú una partida de 124.000 euros, mentre que la renovació del web de l’Ajuntament tindrà un cost de 15.000. També s’han previst 24.000 euros per a la digitalització de l’administració i una de 60.000 euros per a la redacció de diversos projectes previstos com a futures accions.

El Consistori també ha decidit fer un increment en les partides socials, a causa de la situació actual on moltes famílies s’han vist afectades. La partida corresponent a menjar fresc que fins ara era de 3.750 euros augmentarà fins arribar als 10.000 «per tal de fer front a l’augment de les necessitats de les famílies», diu Vidal.

Per últim, l’alcalde assegura que un dels objectius de cara als propers anys és el d’anar consolidant la plantilla de l’Ajuntament, que actualment es troba «saturada».

El pressupost municipal de l’Espluga de Francolí se sotmetrà a votació al proper plenari, que se celebrarà el proper dilluns, 21 de desembre.

Comentarios
Multimedia Diari