Un pressupost de quasi 9 milions a Montblanc amb la Muralla de Sant Francesc com a eix

La capital de la Conca de Barberà ha aprovat els comptes per al 2021 amb els cinc vots en contra de l’oposició

26 diciembre 2020 07:10 | Actualizado a 26 diciembre 2020 09:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Montblanc ja ha aprovat el pressupost de cara a l’any 2021, una xifra que ascendeix a 8,8 milions d’euros i que contempla actuacions destacades com la finalització de la Muralla de Sant Francesc. El nou pressupost municipal, que es va aprovar en el darrer plenari celebrat aquest dimecres al vespre, va comptar amb els vots a favor dels vuit regidors del govern i amb els cinc vots en contra de l’oposició.

Pel que fa a la Muralla de Sant Francesc, els 280.000 euros que es dedicaran a aquesta actuació patrimonial venen finançats en un 70% pel govern espanyol, gràcies a l’anomenat 1,5% cultural i la resta l’assumeix la Generalitat, mentre que el consistori montblanquí hi dedicarà 37.000 euros. Aquesta és l’obra més destacada que es contempla en els comptes municipals, donada la seva envergadura i pressupost, però també hi ha altres actuacions importants.

Per una banda, resta pendent el nou pla de mobilitat del municipi, on s’haurà de replantejar el sentit de diferents carrers i el pas de vehicles pel centre, amb una inversió de 40.000 euros. També es dedicaran 20.000 euros a l’arranjament de la teulada del col·legi les Muralles, 30.000 euros a la pavimentació de carrers i 65.000 l’arranjament de les teulades de l’edifici del Sindicat de Vinyaters.

Els danys de la riuada

A principis del 2021, se sumaran a les inversions les esperades actuacions per pal·liar els danys dels aiguats de l’octubre de 2019. Seran un total de 3.200.000 d’euros destinats a la reconstrucció de les zones afectades per la riuada. Aquests fons, coberts al 100% per la Generalitat i el govern central serviran per reconstruir el pont del Bolovi, el Pont Vell, el pont del molí del pas i les zones pròximes al riu Francolí. A nivell d’inversions el pressupost preveu dedicar-hi 504.000 euros, un 5,7% del total.

Pel que fa a la despesa, destaquen els més de 4.100.000 euros que l’Ajuntament destinarà a serveis destinats als ciutadans, com són la recollida de residus, els centres educatius de la vila, activitats i equipaments culturals i esportius o els serveis de seguretat i mobilitat. També es destinen 1.679.000 euros per al manteniment i millora d’espais públics i urbans, dedicats a manteniment de vies públiques, neteja viaria, parcs i jardins, enllumenat i manteniment d’edificis municipals.

Un altre dels temes que s’havien de dur a terme en el plenari era l’aprovació de les ordenances fiscals. Tal com va informar l’Ajuntament fa uns dies, gràcies a una operació urbanística, l’augment no serà del 20% que estava previst, sinó del 13%.

El regidor d’Hisenda, Cesc Viñas va destacar que «som molt conscients que aquest augment arriba en un moment dolent econòmicament, però la situació ha fet que sigui necessari». També va afegir que, «com ens vam comprometre, hem treballat per minimitzar aquest augment, i així ho hem fet, reduint-lo fins al 0,96%».

El ple també va aprovar la nova ordenança de civisme i convivència ciutadana que pretén regular els horaris dels parcs infantils, el consum d’alcohol a la via pública o la desobediència als agents de la policia local.

Finalment, es van declarar Béns Culturals d’Interès Local (BCIL), el Museu del Pessebre de Catalunya, els pous de gel de la Pasquala, l’ermita de Sant Joan, l’aqüeducte de Sant Joan i el pont de les Bruixes situat sobre el barranc de la serra Blanca.

Comentarios
Multimedia Diari