Un recorregut pel riu Francolí unirà Montblanc amb l'Espluga

Els dos ajuntaments estan redactant aquest projecte que donarà continuïtat als treballs que s´estan duent a terme a Montblanc. L'objectiu és recuperar aquest espai en desús

19 mayo 2017 20:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Ajuntaments de Montblanc i l’Espluga estan treballant en un projecte que permetrà unir aquests dos municipis de la Conca de Barberà a través d’un recorregut pel riu Francolí. Actualment, el projecte s’està redactant, però la previsió és que de cara al mes de febrer ja estigui enllestit i així poder començar a treballar sobre el terreny al més aviat possible.

Amb aquest treball es donarà continuïtat al projecte ‘Camí del Francolí’ que està duent a terme l’Ajuntament de Montblanc conjuntament amb l’associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) des de finals de 2014.

Segons explica el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Salut Pública de l’Ajuntament de Montblanc, Joan Casellas, l’objectiu és recuperar «un espai abandonat durant molts anys» i, al mateix temps, restaurar el bosc de ribera. D’aquesta manera, es vol oferir un nou espai on poder passejar o anar amb bicicleta alhora que es vetlla pel medi ambient i la vegetació autòctona.

Actualment, l’únic tram que queda per completar són els quatre quilòmetres que hi ha entre el Pont Vell i la Sallida, l’aiguabarreig dels rius Francolí i Anguera. Paral·lelament, es durien a terme els treballs per donar continuïtat a aquest projecte i arribar fins a la cova de l’Espluga de Francolí. A més a més, també es preveu que el recorregut pel riu pugui arribar a dos municipis més: Vimbodí i Vilaverd.

Aquesta nova fase també es farà a través de l’associació CEN, «ja que ofereix una vessant tècnica i social molt important», destaca Casellas. En aquest sentit, el CEN és qui s’encarrega dels treballs entorn del riu Francolí a Montblanc amb l’organització de diverses jornades on es convida tota la població a participar-hi i, així, fer partícip la ciutadania d’aquest projecte.

A finals de desembre es va fer una actuació de voluntariat al marge dret del Francolí entre el Pont Vell i el Molí del Pas, on es van arrencar canyes, i aquest mes de gener els treballs continuen. El dia 24, per exemple, s’actuarà a la zona del Riuot, mentre que el dia 31 es farà una plantada popular de vegetació de ribera autòctona al meandre del Martí, al riu Anguera.

Comentarios
Multimedia Diari