Más de Tarragona

Un vaixell de fa cent anys es podrà visitar el cap de setmana al Port

Té 16 veles i tres màstils de 209 tones. Es va posar en marxa el 1923

Redacció

Whatsapp
El vaixell ha arribat avui al Port de Tarragona. Foto: @GIP Marité

El vaixell ha arribat avui al Port de Tarragona. Foto: @GIP Marité

Avui atracarà a la Marina Port Tarraco Le Marité que obrirà les seves portes al públic durant tot el cap de setmana, un veler històric de 45 metres d’eslora i 3 pals que estarà amarrat fins el dia 1 de Maig. Amb el diminutiu de Marie-Thérèse Le Borgne, filla de l'amo i patró de l'embarcació, Le Maritè es va posar en marxa el 24 de juny de 1923, a Fécamp (França). Té 16 veles i 3 màstils que pesen 209 tones i un botaló d’onze metres. Les visites es podran fer dissabte 29 i diumenge 30 de maig de 15.00h a 18.00h. El preu de la visita son tres euros per adult i d'un euro i mig l’entrada infantil.

Le Maritè es va posar en marxa el 24 de juny de 1923. Durant molt anys va dedicar la seva activitat a la pesca, fins al 1969 que va ser transformat en un buc a motor. 9 anys més tard un equip suec el va comprar i va modificar el seu interior fins adequar-lo a creuer. El 1992 va ser renombrat com Blå Maritè af Pripps i va guanyar les curses més importants de la seva categoria. A principis de 1999, Jacques Chauveau, aleshores president de l'Associació AMERAMI, s’assabenta que Maritè està a la venda. Immediatament va informar a Gérard d'Aboville, president de la Fundació del Patrimoni marítim i fluvial, començant així un llarg procés de negociacions.

Quatre anys després, al 2003, un grup d'interès públic francès, compost per diverses autoritats locals Normandes i presidit per Pierre Albertini, aleshores alcalde de Rouen, va comprar Le Marité per un valor de 1,6 milions d'euros, retornant-lo al seu nou port d'origen, de Rouen. Al gener de 2006 es van començar importants treballs de restauració de Le Maritè que van ser completats el 9 d’Abril de 2012 amb la posta apunt del veler.

Actualment és propietat de les comunitats normandes (el Consell Departamental de la Mànega, la ciutat de Granville, la ciutat de Sant Vaast l'Hougue, la ciutat de Fécamp i les mancomunitats de Sene i Eure) amb port Granville com a base. Avui en dia, és una embarcació d'esbarjo, que participa en les grans trobades marítimes, realitza sortides amb passatgers, visites, seminaris, entre d’altres activitats.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También