Un viatge a Valls per no perdre la il·lusió dels infants

Estrena familiar. ‘El regne de les melodies’, nou espectacle nadalenc de Valls, inicia les seves representacions al pati de l’escola Enxaneta

29 diciembre 2020 06:30 | Actualizado a 29 diciembre 2020 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les mascaretes no permetien veure bé les cares d’alguns infants ni dels seus pares, però molts feien un somriure amb la mirada. Ahir es va estrenar a Valls El regne de les melodies, un espectacle nadalenc de nova creació que s’ha fet expressament pensant en la situació actual.

Diverses famílies van poder gaudir d’una màgica història que els va portar per diversos regnes de fantasia i trobar el sentit d’aquestes festes. El mestre de cerimònies va ser l’actor vallenc Arnau Sanromà, que interpreta l’únic personatge de carn i ossos que apareix en el relat i que va deixar bocabadats petits i grans.

Una vela de la vallenca companyia de circ Passabarret està aquests dies instal·lada al pati de l’escola Enxaneta, però el seu contingut no té a veure amb el món circense sinó que barreja fantasia i efectes de llum i so. En una de les sessions d’ahir, la de les 11 del matí, un grup reduït de famílies van poder gaudir de l’espectacle, respectant les distàncies i les mesures de seguretat.

Els infants miraven els colors i brillantors dels quatre escenaris de la història, asseguts a la falda dels seus pares al terra de la vela a l’expectativa de què passaria. L’actor principal, que encarna al personatge del compositor Estel·la Poinsettia, els va portar a un viatge per diferents regnes on va poder interactuar amb personatges representats per veus en off o titelles que el van ajudar a trobar la seva melodia per aquestes festes. Un espectacle visual, sonor, ràpid i amb missatge final pels assistents.

Tot un repte per l’actor

Per l’actor Arnau Sanromà, fer aquesta representació «ha estat tot un repte», explica al Diari. «Ens hem hagut d’adaptar a les mesures Covid que canvien cada setmana, però ho hem aconseguit malgrat que és difícil», afegeix. Després de les diverses sessions que va fer ahir a Valls, va quedar molt satisfet amb la resposta dels assistents. «El públic infantil és molt agraït i fa la feina molt fàcil, els infants surten molt contents», assegura.

A més, l’obra aporta un missatge final posant com a ingredient protagonista el somriure i la il·lusió dels més petits, la qual cosa «fa que aquestes dates tinguin sentit», apunta l’actor.

El regne de les melodies seguirà obrint les seves portes fins al 4 de gener en horari de matí i tarda, amb entrada prèvia pel cost simbòlic de 2 euros.

Amb Els Pastorets Principals de Valls, el Cap d’Any Infantil o La Fàbrica de les Il·lusions l’espectacle configura les activitats familiars del Nadal vallenc.

Comentarios
Multimedia Diari