Un viatge per la història donarà a conèixer el vi de la província

La iniciativa, anomenada ViTour, oferirà als visitants un recorregut per la Tarraco romana, l'època del Cister i la modernista amb tastosa cellers de Cabra del Camp i Nulles

19 mayo 2017 19:41 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A partir d’aquest dissabte, el Camp de Tarragona comptarà amb una nova proposta enoturística que té com a objectiu donar a conèixer la tradició vitivinícola del territori d’una forma amena i teatralitzada. Així, sota el nom de ViTour, es proposa als visitants fer un viatge en el temps i per la província, partint de la Tarraco romana, passant pel celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, on es reviurà l’època medieval; la Vinícola de Nulles, on el protagonisme serà per al modernisme; i acabant de nou a Tarragona, a l’edat contemporània.

La iniciativa, que es posarà en marxa aquest dissabte, està impulsada per diverses empreses tarragonines: el celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, la Vinícola de Nulles, Autocars Nika, l’empresa de senderisme El Brogit i el grup de reconstrucció Arqueoescena. A més a més, compta amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

«Estem en una zona on la història s’escriu a través del vi», destacava ahir Francesc Boronat, de la Vinícola de Nulles, durant la presentació del ViTour. Al mateix temps, afegia que fins ara a la demarcació li mancava un recorregut pels cellers. «Però havíem d’oferir alguna cosa més que una simple ruta, així que es va decidir unir el teatre amb la història perquè la gent pogués aprendre de forma amena aquest llegat vitivinícola de Tarragona», remarcà Boronat.

L’activitat s’estrenarà aquest dissabte i, a partir de llavors, es realitzarà cada segon dissabte de mes. Així, ara per ara s’han programat set edicions del ViTour que, a més del 16 d’abril, es faran el 14 de maig, l’11 de juny, el 9 de juliol, el 10 de setembre, el 8 d’octubre i el 12 de novembre. D’altra banda, també es podrà gaudir del producte de forma paral·lela fent una demanda a la carta, concertant un dia i afegint algunes variants com un dinar, un altre celler o activitats a l’aire lliure. Com a màxim, els grups podran ser de 30 persones i el preu serà de 28,5 euros.

El recorregut

El viatge començarà a l’amfiteatre romà de Tarragona a les 9.30 h, on un cellerer romà documentat, en Philodamus, introduirà amb rigorositat històrica els visitants en el món del vi en temps dels romans, explicant aspectes com la forma de consumir aquesta beguda o les varietats existents a l’època.

A continuació, un autocar Nika traslladarà els participants cap a l’interior de la comarca fins arribar a Cabra del Camp. Serà al celler Mas Vicenç on es farà una introducció al vi de l’època del Cister, que anirà seguit d’un tast. El bus reprendrà la ruta i, en aquesta ocasió, els visitants faran parada a la Vinícola de Nulles. Aquí, una pagesa explicarà el cooperativisme, la fil·loxera i el modernisme. El viatge finalitzarà amb el retorn a Tarragona i la contemporaneïtat, on es podrà gaudir d’un dinar.

Comentarios
Multimedia Diari