Una Setmana Medieval a través de les xarxes socials

Han convocat el setè concurs d’Instagram de Sant Jordi des del confinament, ja que enguany no es pot celebrar la festa

20 abril 2020 06:50 | Actualizado a 20 abril 2020 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana Montblanc hauria celebrat la 33a Setmana Medieval amb un programa farcit d’actes i els carrers plens de gent, però la crisi sanitària del coronavirus ho ha impedit.

No obstant, l’Oficina de Turisme de Montblanc i l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi tornen a organitzar el tradicional concurs d’Instagram de la Setmana Medieval.Els aficionats a Instagram disposen de la informació per participar en la setena edició del concurs que serà del tot excepcional, ja que caldrà recuperar i compartir fotografies antigues de qualsevol de les edicions anteriors de la festa; per tant, imatges que poden anar del 1987 al 2019.

Les sis edicions anteriors van tenir un gran èxit de participació, tant per la quantitat de fotos etiquetades com per la seva qualitat. Es tracta d’una activitat arrelada entre la població local i els visitants de la festa aficionats a compartir imatges a través de les xarxes.

És per aquest motiu que l’Oficina de Turisme de Montblanc i l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi no han volgut perdre aquest vincle sentimental amb qui estima la festa i han redactat les bases per poder participar al concurs i ja es poden consultar als webs www.montblancmedieval.cat i www.setmanamedieval.cat

El primer premi de cada categoria són dues entrades per a la representació de la llegenda de Sant Jordi de la Setmana Medieval de 2021. Del segon al quart premi són experiències enogastronòmiques a Montblanc. Els dies 28, 29 i 30 d’abril, a través d’Instagram, es faran les votacions de les quatre finalistes de cada categoria.

Altres accions

A banda del concurs d’Instagram, l’Associació Medieval posa en marxa diverses accions a través de les xarxes socials durant les dates de la festa. La primera que s’ha fet pública és la posada en marxa del concurs de dibuix per als alumnes de P3 fins a 6è de les escoles de la Conca de Barberà. L’objectiu, com cada any, és poder recollir els dibuixos i poder realitzar el calendari de la Setmana Medieval per l’any 2021.D’altra banda, l’Associació Medieval també ha animat als montblanquins i montblanquines a penjar el domàs de la Setmana Medieval al balcó tot i que la festa no se celebri.

L’objectiu és que durant aquests dies, tot i estar tancats a casa, l’esperit de la Setmana Medieval estigui ben present entre els veïns.

Una altra de les accions que es vol dur a terme és que el dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, un dia molt especial per la Setmana Medieval, la gent comparteixi fotografies a les xarxes socials amb el seu vestit medieval. L’objectiu és que el dia 23 la xarxa s’ompli de fotografies de gent a casa seva, però vestits d’època, com hauríem fet si la Setmana Medieval s’hagués pogut celebrar.

La Setmana Medieval de Montblanc havia de començar aquest divendres i allargar-se fins al pròxim 26 d’abril. És la primera vegada que l’esdeveniment no es pot realitzar des que es va iniciar, el 1987, i fa unes setmanes van anunciar que es tornaran els diners de les entrades que ja s’havien venut.

Comentarios
Multimedia Diari