Una avaria de telefonia i internet deixa incomunicats mig miler de veïns

El municipi fa més d’una setmana que no té aquests serveis i els habitants es queixen de la problemàtica que fa temps que dura. Ahir l’Ajuntament, el forn i altres establiments del poble no van poder obrir en horari habitual

02 febrero 2019 15:19 | Actualizado a 05 febrero 2019 13:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Pont d’Armentera (Alt Camp) un petit municipi d’uns 500 habitants porta més d’una setmana sense telèfon i internet, a causa d’una avaria general.

Des de l’Ajuntament fa dies que realitza gestions amb Telefònica -la companyia subministradora- per solucionar-ho.

«Estem enfadats, ja que el problema i les incidències que tenim fa temps que duren i encara no s’hi ha trobat cap solució», lamenta l’alcalde del Pont d’Armentera, Jaume Graells i afegeix que «ens comuniquen que han caigut les antenes 4G i 3G, però desconeixem més detalls».

La primera avaria general va ser el 23 de gener a les deu del matí i va durar fins al 28 de gener -dia en què els veïns van tornar a tenir el servei-. «Al principi ens deien des de la companyia que no tenien constància del que ens passava».

El municipi es planteja canviar de companyia, ja que l’actual diuen que no els donen solucions

No obstant, l’alegria només va durar unes hores, ja que el servei de telefonia i internet va tornar a marxar l’endemà.

«El repetidor està obsolet i fet un desastre, no parem de trucar a la companyia perquè aquest és el problema principal. Som un poble petit i no ens fan cas», reclama l’alcalde del municipi. De fet, aquest dijous la Caixa no va obrir les oficines en horari habitual, i ahir el restaurant del municipi, el forn, i l’Ajuntament del Pont d’Armentera no van donar servei a causa de l’avaria general.

I és que el telèfon i la internet són bàsics per treballar.

Aquest dimarts tampoc hi va haver consultori i els veïns es van haver de dirigir al Centre d’Atenció Primària de Vila-rodona.
Un problema que ve de lluny

El Pont d’Armentera fa un any que pateix aquest problema, i asseguren que des de la companyia subministradora encara no els hi han donat una resposta concreta ni tampoc quan els veïns podran tornar a tenir telèfon i internet.

Des del primer moment l’Ajuntament va trucar al servei de telefonia mòbil i internet per tal que arreglessin el problema.

En pocs dies l’Ajuntament ha comunicat en diverses ocasions el problema en diferents números de la mateixa companyia. «Molts cops no ens responien, i d’altres ens deien que era molt important que tant l’Ajuntament com els particulars individualment truquessin a Telefónica», remarca el batlle del municipi, Jaume Graells.

El Pont d’Armentera hi viuen persones grans que ara mateix es troben incomunicades, ja que el telèfon és l’únic mitjà que tenen per parlar amb els familiars o realitzar qualsevol consulta que necessitin.

«Fa uns dies ens van dir que estaven treballant per intentar solucionar el problema, però encara no ens han comunicat el termini que estarà llest. Estem farts de tot això i tots els veïns i famílies es queixen», manifesta Jaume Graells.

Una altra solució
Des del consistori i vist la poca eficàcia del servei de telefonia i internet que tenen contractat actualment estan estudiant si canviar de companyia, ja que l’actual no els hi està donant les solucions que els hi agradaria. A més, asseguren que per ara no han pagat les últimes factures arran del problema general. «És un poble petit que això ha afectat tant a veïns com a establiments. Esperem que ho puguin arreglar tan aviat com sigui possible o que ens canviïn el repetidor si aquest està obsolet», conclou l’alcalde del Pont d’Armentera, Jaume Graells.

Comentarios
Multimedia Diari