Una burilla o la guspira d'un vehicle, possibles causes de l'incendi

Mossos i Agents Rurals han aconseguit ja situar el punt en el qual es va iniciar i reconstruir els primers moments de propagació del foc

25 julio 2021 18:52 | Actualizado a 25 julio 2021 18:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una burilla mal apagada o una guspira generada pel motor d'un vehicle o algun tipus de maquinària s'investiguen com a principals causes de l'incendi de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), que es va iniciar ahir a la tarda en el voral de la carretera C-241.

Segons fonts de la investigació, els Mossos d'Esquadra i el cos d'Agents Rurals, responsables d'analitzar les causes del foc, han aconseguit ja situar el punt en el qual es va iniciar i reconstruir els primers moments de propagació del foc, gràcies a alguns vídeos i al testimoni de diverses persones.

En haver-se iniciat al voral de la carretera, la principal hipòtesi és que l'incendi no sigui intencionat, sinó provocat per alguna negligència o a causa d'un accident.

Com a causes més probables del foc, s'investiga si les flames van poder originar-se per una burilla mal apagada llançada a la carretera pel conductor o l'ocupant d'un vehicle.

Una altra de les possibilitats és que el foc s'originés per accident, a causa d'una guspira del motor d'un vehicle o provocat pel fregament d'un pneumàtic sobre l'asfalt, han afegit les mateixes fonts.

En declaracions als mitjans des del centre de comandament, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de la Generalitat, Joan Delort, ha precisat que els Agents Rurals segueixen treballant en aquestes hipòtesis, sense que de moment hi hagi "cap tipus de conclusió".
"Sabem on es va originar i com va evolucionar, però el motiu exacte no el sabem", ha afegit Delort. 

Comentarios
Multimedia Diari