Una caminada solidària fins al Pla de Santa Maria

Crònica. 500 persones de totes les edats van participar en l’activitat. Els diners recaptats seran per la lluita contra el càncer

23 febrero 2020 20:10 | Actualizado a 23 febrero 2020 20:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A vegades no cal anar d‘excursió mot lluny per veure unes boniques vistes. I és que al costat de casa hi ha tresors amagats que la gent no coneix. Una servidora es va animar a fer la 12a caminada popular i ho va corroborar. Unes 500 persones de totes les edats van participar a la caminada que va sortir des de Valls arribant als aiguamolls del Pla de Santa Maria. Els diners recaptats anaven destinats a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Minuts abans de les nou del matí –alguns encara amb cara d’adormits– s’esperaven davant del Pavelló Xavi Tondo de Valls. Anaven preparats per a l’ocasió: un bon calçat, pals de marxa nòrdica i ulleres de sol.

El recorregut de Valls –aiguamolls del Pla de Santa Maria–Valls, tenia un desnivell acumulat de 90 metres, i un itinerari d’uns 16 quilòmetres. Els participants caminaven en grup i a bon ritme. «Porto molts anys que vinc en aquestes caminades i m’agraden», li deia una veïna de Valls a una altra.

El recorregut d’anada fins a l’entorn natural i singular dels aiguamolls va transcórrer pels camins d’Alió, de la Font del Catllar i dels Muntanyencs per enllaçar amb els del Pla de Santa Maria als aiguamolls. La gent aprofitava per fer fotografies amb el mòbil i admirar el paisatge. A les deu del matí es va fer una parada tècnica. Allí els voluntaris donaven aigua i suc. El temps acompanyava i poc a poc la majoria s’anava quedant amb la samarreta màniga curta. «Sembla que estiguéssim a l’estiu. Fa molta calor», deia un home.

Una hora més tard, anaven arribant els primers als aiguamolls del Pla. Els voluntaris repartien aigua, suc, coca i xocolata i regalaven una samarreta negra de record. També van instal·lar uns vàters portàtils. La gent s’anava asseient al terra, esmorzava i descansava. Altres, aprofitaven per gaudir dels aiguamolls i buscar els ocells que es poden veure en aquesta zona.

Aquest esdeveniment també era un punt de trobada per molts amics i familiars ja que el camí planer i ample propiciava a anar amb grup i parlar mentre feien l’itinerari. Era una bona ocasió per apagar el mòbil.

De retorn fins a Valls van seguirper la ruta paral·lela a la rasa del Cargol i els camins del Casiol i de la Font del Catllar. El ritme, però ja no era tan bo. Molts estaven cansats i es quedaven enrere. «Quan queda?», li deia un nen a la seva mare just quan el fons es veia l’empresa Kellogg’s de Valls. «Ja casi hi som», li responia contenta la mare.

L’hora d’arribada va ser la prevista: a la una del migdia. De fet, es va arribar pel mateix lloc on havien marxat –el camí de la Casa de les Punxes de Valls–.

Aquesta activitat està organitzada pel Patronat Municipal d’Esports i patrocinada per l’empresa Sorea. És un esdeveniment que ja s’ha consolidat a la capital de l’Alt Camp. A més hi havia gent de tots els nivells: alguns acostumats a caminar, d’altres que potser avui estaran més cansats.

Comentarios
Multimedia Diari