Una cantata familiar sobre el mite de Sant Jordi trenca els estereotips de gènere

Els cantautors Joan Reig i Maria Jacobs posen veu a aquesta nova obra musical, composta pel periodista montblanquí Jordi Cartañá. L’estrena pública serà el 3 de maig amb 400 escolars de la Conca de Barberà

31 enero 2019 11:46 | Actualizado a 31 enero 2019 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant Jordi i la Princesa anant junts a trobar el drac, dones i homes soldat, i altres elements que trenquen els estereotips de gènere. És la llegenda de Sant Jordi del segle XXI, explicada a ritme de pop-rock a la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi, amb música i lletra del periodista montblanquí Jordi Cartañá i les veus de Joan Reig i de Maria Jacobs, tot un esdeveniment musical que s’estrenarà públicament el 3 de maig a Montblanc, quan la cantaran 400 escolars de la Conca de Barberà. 

A més, la cantata ja està disponible en llibre disc, amb il·lustracions de la també montblanquina Laura Magrinyà i una acurada edició a càrrec de l’editorial La Musca, de l’Espluga de Francolí.

Component pedagògic
«Tenia clar que aquesta vegada no fos Sant Jordi qui salvés la princesa, sinó que tots dos junts, amb el mateix valor i les mateixes pors, anessin a trobar el Drac». Aquesta frase de Jordi Cartañá deixa clares les intencions de la cantata i del seu llibre disc, amb un alt component pedagògic i que busca trencar estereotips de gènere, tot preservant -això sí- l’essència i els valors que envolten el mite de Sant Jordi. Per això, segons afegeix el seu artífex, «es tracta d’una obra adient per treballar-la a les escoles i també per gaudir-ne a casa en família». 

Emmarcada en el gènere del pop-rock, la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi intercala el relat teatral amb sis cançons plenes de ritme. Hi ha el cantautor de Constantí Joan Reig interpretant La cançó del Drac, a la també cantautora Maria Jacobs, de Valls, col·laborant en quatre temes més, i al mateix Jordi Cartañá cantant en una altra de les cançons. 

La cirereta del pastís és la col·laboració de tres cors infantils de l’Escola de Música de Montblanc, la trompeta de l’Èdim Martí o el violí de Daan Strootman. 

Pel que fa al llibre disc, que ja va fer la seva primera aparició en públic el passat 19 de gener al sopar d’elecció de Sant Jordi i la Princesa de la Setmana Medieval de Montblanc d’enguany, inclou un gran nombre d’il·lustracions, les partitures de les cançons i un CD on es poden escoltar i també cantar, ja que també ofereix les versions instrumentals per poder-hi cantar a sobre. El llibre disc aspira a formar part del repertori de cantates infantils d’arreu del país. 

Estrena multitudinària
Els primers escolars a estrenar-la seran els centenars d’alumnes de cicle mitjà d’escoles de la Conca de Barberà que la cantaran el divendres 3 de maig al matí a Montblanc, en l’acte biennal que organitza el Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà i que, en aquesta ocasió, comptarà amb la col·laboració de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, organitzadora de l’exitosa Setmana Medieval montblanquina.

Comentarios
Multimedia Diari