Una casa del Catllar, afectada per la il·luminació de l'església de Sant Joan

Dos focus, que il·luminen el conjunt de baix a dalt, no estan correctament focalitzats, el que causa molèsties a una família. Fa més d'un any que es queixen, però sense resposta

19 mayo 2017 22:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Portar ulleres de sol per dins de casa fins a les dotze de la nit s’ha convertit en habitual per Sonia Jordá, veïna del Catllar. Des de la terrassa de casa seva hi ha unes bones vistes de l’església parroquial de Sant Joan Baptista i el seu campanar, però els dos focus que il·luminen des de baix el conjunt sembla que van més enllà del seu objectiu.

La llum arriba de forma directe a casa de la Sonia i la seva parella, José Miguel Acosta, tot afectant la terrassa, el menjador i les habitacions, també la dels seus fills. «Estic operada de cataractes i per aguantar aquesta llum m’he de posar ulleres de sol. Em sembla lamentable haver-me de trobar en aquesta situació a casa meva», es queixa.

La solució més senzilla passa per exposar el problema a l’Ajuntament, procediment que la família ja ha fet reiterades vegades. «Fa més d’un any que ens queixem, però sembla que es riguin de nosaltres», explica José Miguel.

Va ser al mes d’abril del 2014 quan van demanar que se solucionés el problema. Des de llavors, la Sonia ha enviat periòdicament correus electrònics recordant que encara no s’ha atès la seva petició. «Cap correu ha obtingut resposta, i les vegades que hem anat a l’Ajuntament, el tècnic ens ha atès correctament donant-nos la raó i dient que el tema seria resolt, però ja ha passat més d’un any i seguim igual», afegeix.

En una ocasió, la família va invitar el vigilant de guàrdia del poble a casa seva perquè comprovés de primera mà quina era la problemàtica, però aquest es va negar al·ludint que no era competència seva. A més, segons explica la Sonia, el vigilant els va dir que «les llums de l’església estaven abans que la construcció de la casa i que, per tant, no podien queixar-se de les molèsties». Tot i això, el que remarca la família és que no estan en contra de la il·luminació de l’església, sinó que el que volen és que es redirigeixin els dos focus que il·luminen el conjunt des de baix.

Després de tant de temps sense trobar una solució, Sonia Jordá i José Miguel Acosta han formalitzat aquest mateix mes d’agost una queixa a l’Ajuntament. Segons explica la parella, també han exposat la situació a la Generalitat, institució que els ha contestat que la competència és municipal. És per aquest motiu que han recorregut al Síndic de Greuges, on ja han exposat el tema i han fet arribar la queixa formalitzada recentment a l’Ajuntament. Tant la Sonia com José Miguel lamenten la situació. «Tractant-se d’un poble, sembla que la solució hauria de ser molt més senzilla», expliquen.

Ara únicament poden esperar que algú els doni una resposta a la seva petició. Sonia Jordá està segura que al final se’n sortiran: «Es tracta d’un cas de contaminació lumínica i llum intrusiva. Va en contra tant de les lleis catalanes, estatals com europees, així que ens hauran de donar la raó».

Comentarios
Multimedia Diari