Una casa per acollir la cultura popular d’Alcover

La mostra. Des d’avui i fins dimarts, el Cercle d’Amics acull una exposició amb diferents elements de les entitats del municipi

06 diciembre 2020 09:40 | Actualizado a 06 diciembre 2020 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un tast del que serà la futura Casa de la Festa. És el que es pot veure des d’avui i fins dimarts al Cercle d’Amics d’Alcover. Allí s’hi troben una cinquantena d’elements –camises, samarretes, pòsters, material del Seguici Popular, etc– del món cultural i folklòric del municipi. Una mostra que es va inaugurar ahir a la tarda amb la presència d’unes 70 persones.

Durant l’acte de presentació, que es va fer amb aforament limitat, el regidor de Cultura, Josep Maria Girona, recordava que estem immersos en la cultura mediterrània, on «cada vegada que hi ha una festa, ens reunim. No entenem les festes sense aquest compromís». I posava un símil: «Si les festes fossin una menjada, l’allioli –que ho lliga tot– seria les entitats».

Josep Maria Girona comentava al Diari que durant la passada festa major ja es volia fer aquesta iniciativa, «però dos dies abans va començar el confinament i el tancament». Afegeix que va fer la promesa que quan la situació ho permetés, es faria. I ara que s’ha flexibilitat una mica la situació «vam pensar que era un bon moment perquè si les entitats no podien sortir al carrer després d’estar preparant les festes durant un any, doncs que la gent pugui venir a veure aquí les entitats».

En aquesta provisional Casa de la Festa s’hi poden veure els gegants, els capgrossos, l’antiga vestimenta de la colla castellera, els ball de cercolets o els diablons. També inclou una exposició de programes antics de la festa major. Tanmateix es projectaran fotos antigues vinculades també a la festa gran del poble. Finalment, s’hi podrà veure també un prototip del Falcó, un nou element del Seguici Popular que s’estrenarà el proper any per la festa major i que estarà vincular als Bruixots. És obra de l’artista local Joan Carles Agràs Gurí. Aquest es va fotografiar ahir al costat de l’esbós del que serà la seva obra d’art. Va dir que serà de fibra de polièster i que la idea «està molt verda».

La bèstia de foc

Aquesta bèstia de foc que s’estrenarà durant la propera festa major. La idea sobre aquest element festiu feia anys que voltava i ara es farà realitat, deien els responsables dels Diables Bruixots.

«És un homenatge a totes les entitats del poble i a la cultura popular, perquè com no han pogut sortir durant la festa major, ara volem reconèixer la seva tasca i el seu compromís», assenyala el regidor sobre l’exposició.

L’exposició estarà oberta d’11 a 14 hores i de 17 a 20, amb accés lliure però amb un aforament limitat. A l’entrada es prendrà la temperatura a les persones i hi haurà gel hidroalcohòlic.

Quan a la futura seu de la Casa de la Festa, el regidor apunta que serà una realitat aquesta legislatura, «tindrem un espai físic on posarem tots els elements del Seguici i les entitats culturals». I afegeix que l’objectiu és «que sigui un lloc on, de forma permanent, es pugui exposar tot allò vincular amb la cultura popular vinculat al poble». Per ara no es té encara l’emplaçament, tot i que ja tenen diversos llocs mirats.

Comentarios
Multimedia Diari