Una cursa a l'Espluga de Francolí per ajudar els damnificats dels aiguats

Solidaritat. El velocista olímpic Bruno Hortelano amb arrels espluguines va donar el tret de sortida a la 5a Cursa de la Llufa que va tenir lloc ahir al matí

29 diciembre 2019 11:50 | Actualizado a 29 diciembre 2019 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dia dels Sants Innocents a l’Espluga de Francolí és tradició còrrer pel nucli històric amb una llufa enganxada a l’esquena. I és que ahir al matí un centenar de participants no es van perdre aquesta cita anual. El termòmetre marcava tres graus, però això no va fer aturar els espluguins a participar a la Cursa de la Llufa.

Minuts abans de les onze del matí i per escalfar els assistents ballaven zumba. Altres, es col·locaven bé la llufa a l’esquena, o corrien per la plaça de l’Església. I és que un dels requisits és còrrer amb una llufa a l’esquena, i qui porta la més original rep un premi. «La vaig còrrer fa dos anys. És una cursa una mica dura i m’agrada participar-hi pel caliu que es genera al poble», va explicar ahir abans de començar una participant, Mar Miguella.

Els diners recaptats van anar a la plataforma Riuada Solidària per ajudar els damnificats pels aiguats d’ara fa dos mesos. De fet, aquest era l’últim acte que organitzaven. Dimarts tancaran el termini de recepció de donatius i en breu publicaran el fons recaptat en totes les activitats.

El velocista olímpic Bruno Hortelano, un dels atletes més destacats de l’Estat i amb arrels espluguines, va donar el tret de sortida de la 5a Cursa de la Llufa.

«Ha coincidit que aquests dies estic passant el Nadal amb família aquí a l’Espluga i em va semblar una bona iniciativa», va remarcar Bruno Hortelano abans de començar.

La cursa tenia un recorregut de 600 metres pels nens i nenes i de 3,5 quilòmetres pels adults on hi havia pendents. L’itinerari era per dins del nucli antic del municipi –per on es fa el Pessebre Vivent –.«La cursa va néixer d’una sortida que vam fer el Club Atlètic ja que a l’estiu fa molts anys que en fem una, però vam dir que també en podíem fer una per no passar calor», va recordar la membre de la Junta del Club Atlètic, Eva Bonet. Així va començar la Cursa de la Llufa.

Els organitzadors volien que no coinicidís amb la Sant Silvestre de Montblanc i per això la van fer el dia dels Sants Innocents. En acabar, el plusmarquista va donar els premis als guanyadors i se es va sortejar material esportiu seu entre els inscrits. A més a més, hi havia xocolata calenta per a tots els participants. En la categoria masculina van quedar campions Ismael el Harrak, Marc Morató i Lluís Llorens.

En femení van guanyar Aya Bednaoui, Laia el Karrak i Èrica Soriano. I, per últim en la categoria infantil Oriol Cantoni, Saabrine Bednaou i Llua Altarriva. Quan es va acabar la cursa es va disputar un partit entre els veterans de la UE l’Espluga i el Barça Jugadors al Camp Municipal del Riu Sec de l’Espluga de Francolí. Un encontre que també va servirper recaptar diners per la Riuada Solidària.

«Quan van passar els aiguats jo estava als Estats Units i em van arribar missatges i vídeos horribles. Després de trucades vaig saber el què havia passat i em vaig sentir molt petit. Per altra banda, també vaig sentir orgull per la força i la voluntat que va mostrar la gent i la connexió humana que hi va haver», va dir Bruno Hortelano.

Jocs Olímpics de Tòquio

Bruno Hortelano es va emportar el bronze del Campionat Europeu sub-23 en la modalitat de relleus 4x100 m el 2013 a Finlàndia. L’any 2016, a més de participar als Jocs Olímpics de Río de Janeiro, també va pujar amb podi aconseguint la segona posició del Campionat Iberoamericà del Brasil amb els 200 m llisos. L’any passat va aconseguir un altre bronze a l’europeu d’Alemanya en relleus 4x400 metres. Ara s’està preparant pels Jocs Olímpics de Toquio que seran a l’agost.

Comentarios
Multimedia Diari