Una cursa solidària per refer l’empresa drac actiu de l'Espluga de Francolí

L’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet. Ahir unes 230 persones van participar en una ‘Treko’ per la zona zero i a la llera del riu Francolí

23 febrero 2020 16:40 | Actualizado a 24 febrero 2020 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa d’esports i lleure de l’Espluga de Francolí, Drac Actiu va quedar arrassada pels aiguats del passat 22 d’octubre. Al principi volien tirar la tovallola, però després amb l’ajuda d’amics, voluntaris i coneguts van veure que havien de tirar endavant i reconstruir les instal·lacions.

Feia més de 20 anys que organitzen curses d’orientació, van ser dels primers en fer-ne. Ahir al matí, però, en van fer una d’especial: La Treko.0 centrant l’espai de la cursa a la zona zero de Drac Actiu i a la llera del riu Francolí arribant a altres espais afectats tant de l’Espluga com Vimbodí i Poblet. El bon temps també va acompanyar.

«Volíem que la gent passés per la zona afectada i per això moltes de les balisses estan a la llera del riu. La part positiva és que no cal fer-les totes però has de tenir estratègia i mirar quines de les balisses tenen més puntuació», va assegurar una de les sòcies de Drac Actiu, Laly Puig.

Pel que fa les inscripcions van superar les expectatives dels organitzadors: «Ha anat de fàbula! Ens esperavem que hi hauria menys gent sent Carnaval però hem superat els 230 inscrits», va explicar Laly Puig.

I és que els participants eren de molts llocs de Catalunya. Josep i Aleix Mata, pare i fill de Sant Sadurní d’Anoia van decidir fer aquest treko, però no era el primer cop que en feien. «Estem molt sensibilitzats amb el tema de la riuada», va dir Josep Mata que anava disfressat per a l’ocasió.

Va afegir que «és molt interessant el recorregut al voltant del riu i continuarem mirant el paisatge».«Som familiars de Drac Actiu i per això hem vingut. Des dels primers anys que hem fet trekos i aquesta és molt interessant», va afirmar Alícia que venia de Sant Cugat del Vallés.

Els participants van sortir a les onze en punt des del Pavelló Nou. Portaven tot el material necessari i un mapa –on hi havien marcades les balisses– i una brúixola.Cada balissa tenia una puntuació diferent depenent de la seva dificultat tècnica o física.

El temps màxim de la cursa era de dues hores. A partir del temps màxim s’acumulava una penalització per cada minut de retard. Es podia participar individualment o per equips.

Pels nens, caminar pot ser una activitat avorrida o feixuga però ahir molts d’ells van participar i es van haver d’orientar amb el mapa. Molts corrien per anar a buscar la balissa i marcar-la.Anaven acompanyats dels pares. El participant més petit tenia un any.

«És una molt bona ajuda no a nivell econòmic sinò a nivell emocional de saber que hi han tants amics, coneguts que continuen confiant amb nosaltres», va remarcar Laly Puig. Al ser una cursa solidària ahir no hi van haver premis, però si que van dir la classificació de cada grup. També van fer un sorteig de material de diferents patrocinadors.

Comentarios
Multimedia Diari