Una dècada de música de carrer, alegria, solidaritat i arrelament a Tarragona

La Xaranga Tocabemolls compleix 10 anys i avui ofereixen un nou espectacle produït per la banda amb (H)istrionis Teatre

15 septiembre 2021 09:10 | Actualizado a 15 septiembre 2021 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona està de celebració. Aquest 2021 la Xaranga Tocabemolls celebra 10 anys d’història, una dècada en la que s’han dedicat a repartir alegria i bon rotllo amb la seva música de carrer. I no només això, sinó que també han demostrat sobradament el seu amor per Tarragona, l’arrelament a la ciutat i el seu vessant més solidari amb els desfavorits. Per celebrar els 10 anys, la banda presenta avui una nova producció pròpia amb el grup (H)istrionis Teatre, anomenada Toca Bemoll, i també participarà en les Barrques de Tarragona, que es portaran a terme al Camp de Mart.

Segons explica Guillem Bas, membre de la banda des dels seus inicis, la Xaranga Tocabemolls va néixer el 2011, essent una iniciativa d’un grup d’amics que tocaven conjuntament a la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT). «Molts d’aquests amics encara seguim a la BUMT i, per això, per les festes de Santa Tecla de l’any passat vam fer un concert conjunt», relata Bas. El músic comenta que d’ençà que es van ajuntar han fet música de carrer i destaca les tres actuacions més rellevants per la banda. En primer lloc, «el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, on toquem cada any des del 2011», assenyala Bas. Un altre dels moments que la banda mai oblidarà és quan, fa cinc anys, van actuar a Tarragona amb la seva primera producció pròpia, la Festa Groga. «Es tracta d’un espectacle que vam dur a terme pels carrers de la ciutat i amb el qual vam participar el 2018 al Concurs Nacional de Xarangues, que té lloc a Escucha, Aragó. Vam guanyar el primer premi i, per celebrar-ho i homenatjar la ciutat, vam tornar a celebrar la Festa Groga pels carrers de Tarragona», recorda el membre de la banda. Finalment, assegura que el tercer moment més important va ser actuar l’any passat amb la BUMT, d’on va sorgir la xaranga.

Sobre l’espectacle Toca Bemoll, amb (H)istrionis Teatre, una parella d’actors, que té lloc avui a les 21 hores al Camp de Mart, Bas explica que «representa que ens trobem en un programa de ràdio i es va succeint una història».

Amb tot, assegura que «estem contents d’haver complert aquesta primera dècada, és una passada», a la vegada que lamenta que «la música de carrer ha estat molt maltractada durant la pandèmia de la Covid-19, ja que els espectacles s’han celebrat en llocs reservats i en teatres». En aquest sentit, el músic de la Xaranga Tocabemolls defensa que «ens agradaria poder celebrar aquests 10 anys als carrers de Tarragona, però ara mateix és impossible, esperem que de cara a l’any vinent puguem tornar a fer música on l’hem fet sempre». A més, Bas espera recuperar aviat les sortides internacionals que havien començat a fer els anys previs a la pandèmia.

Finalment, el membre de la banda recorda que des de fa quatre anys organitzen la recol·lecta de joguines Per Nadal, cap nen sense regal, pels infants de Tarragona. Un vessant social i solidari que demostra l’arrelament de la banda a la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari