Una diada de Santa Magdalena més íntima que mai

Noemí Llauradó havia de pronunciar demà el Pregó de la suspesa festa major de la Nou de Gaià

21 julio 2020 07:00 | Actualizado a 21 julio 2020 08:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Demà és la diada de Santa Magdalena, la patrona en quin honor la Nou de Gaià celebra, des de sempre, la seva festa major. I el poble la viurà amb esperit solidari, però des de casa, de la manera més intimista per la prudència i restriccions que imposa la Covid-19. Malgrat això, com bé indica l’Ana Coll, regidora de Festes, «volem fer notar, dins de la responsabilitat i les mesures de seguretat pròpies de la situació excepcional en què estem immersos, que és festa major». En aquest sentit apunta que ara no és aconsellable reinventar-se, com es va fer per Sant Joan, «quan l’arribada de la Flama del Canigó, la decoració amb unes teles i les ben parades taules amb coca i cava», per acabar amb un petit castell de focs.

I heus ací que la Nou havia preparat un programa de format reduït, per tal que els vilatans poguessin gaudir d’uns actes projectats de portes endins, a la vila, lluny del poder de convocatòria que habitualment té la festa de cara a l’exterior. Tots els actes eren gratuïts i s’havien d’encetar demà amb el pregó de festes a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Per aquest motiu, la responsable de Festes assenyala que «volíem totes les activitats a realitzar en espais oberts, és a dir, a l’aire lliure, amb limitacions d’aforament i respectant totes les normes establertes per les autoritats». Però la raó i el sentit comú aconsellen renunciar al programa. Ana Coll recorda que anteriorment per causa de la pandèmia «ja s’han suspès activitats, algunes d’elles impulsades per entitats locals, com per exemple els timbalers Trencanous, el Grup de Dones o el col·lectiu de Jubilats».

Coll és de l’opinió que no cal que sigui festa major per organitzar els esdeveniments que la situació permeti, amb el màxim respecte de mesures per evitar el contagi de Coronavirus. D’aquí que després vindrà a l’Agost la festa de les Neus i al setembre l’esmorzar de fi de verema o l’arrossada.

La Nou de Gaià, poble menut, però que ininterrompudament des de fa 38 anys les seves festes tenen ampli ressò al Diari, mercès al patrocini de les institucions del municipi i l’incondicional i agraït suport publicitari de la majoria del comerç local.

Amb relació al teixit associatiu de la Nou de Gaià, la regidora de l’Ajuntament Ana Coll avança que les aules de l’antic Col·legi Les Codinetes seran habilitades per donar cabuda a la seu d’algunes de les entitats de la vila i disposar així d’espai propi. Aquest és el cas dels Trencanous, el Grup de Teatre i la Comissió Mediambiental que impulsa jocs urbans ecològics i té cura d’un hort ecològic a l’exterior. A més, s’habilitarà una sala gran de caràcter polivalent.

Altres entitats tenen seu a l’edifici de l’antic Ajuntament, a la plaça del Centenari, el qual acull també el consultori mèdic.

Comentarios
Multimedia Diari