Una festa dedicada al foc i la pirotècnia a la Canonja

El cinquè aniversari dels Diables de la Canonja és una de les efemèrides de les festes

02 agosto 2018 08:08 | Actualizado a 02 agosto 2018 08:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’agost és temps de Festa Major, i la Canonja ofereix una sòlida programació durant tota la primera quinzena. Del 3 al 15 d’agost el municipi s’omple d’actes variats i per totes les edats, de tradicionals i d’innovadors.

El foc serà un gran protagonista de les festes d’enguany, gràcies al paper especial que hi juga la colla de Diables. I és que aquests estan d’aniversari, i celebren enguany el seu cinquè aniversari.

Malgrat la seva joventut, ja s’han convertit en una entitat consolidada a la població, i compartiran aquesta data assenyalada amb tots els canongins.

El dissabte 11 d’agost apareixeran després del pregó de festes, que enguany va a càrrec d’Eudald Carbonell i Roura, vicepresident de la Fundació Atapuerca, catedràtic de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili i investigador de l’Iphes.

Serà doncs durant l’anada d’autoritats a l’encesa de la tronada amb l’acompanyament del grup de gegants i grallers de l’Orfeó Canongí – El Tecler, el Mico i els mateixos diables de la Canonja.

Finalitzada la tronada, els diables preparen festa grossa amb un espectacular correfoc, durant el qual s’uneixen a les celebracions els set pecats capitals de la Pobla de Mafumet, Montornès, els diables d’Altafulla, Els Maleïts de Salou i Ball de diables de Reus.

S’espera que, gràcies a la participació de tantes colles, el correfoc sigui un autèntic espectacle pirotècnic, digne de presenciar.

La següent aparició serà el dia 15 d’agost, amb un dia atapeït d’actuacions. Començant per Matinades de Festa Major, amb la secció de tabalers dels diables, i també els grallers i timbalers de l’escola de música de l’Orfeó Canongí – el Tecler.

Continuaran amb l’anada a ofici amb els gegants Bià i Esperança acompanyats dels grallers Els Veciana i Pelacanyes de l’escola de música de l’Orfeó Canongí- El Tecler, els gegants de Vila-seca, la Cobla Cossetània de Tarragona i, de nou, la colla de diables de la Canonja.

El mateix dia al vespre arriba un dels moments més esperats, Els Castells de Focs a càrrec de la pirotècnia De Altura. Prèviament  la colla petita dels diables de la Canonja i les colles infantils de les Borges del Camp i del Catllar participaran del seu propi correfoc infantil, perquè també els més petits puguin gaudir dels espectacles i balls dedicats al foc.

Tot i així, la festa major de la Canonja compta amb molts més actes, com les ja conegudes Barraques, o el Concert Vermut amb els grallers Sonagralla i els alumnes de l’Escola de música de l’Orfeó, que se celebrarà el diumenge 12 d’agost al migdia.

Comentarios
Multimedia Diari