Una fira per visibilitzar les petites editorials a Valls

La primera edició va comptar amb 24 editorials i diferents xerrades i presentacions de llibres

14 noviembre 2019 13:20 | Actualizado a 14 noviembre 2019 13:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«La iniciativa sorgeix perquè a vegades quan es busca un tipus de llibre de temàtica alternativa hem d’anar a les capitals o a Barcelona, i a l’interior costa més», va dir un dels organitzadors de la primera edició de la fira Altres Lletres –Fira del pensament crític i l’acció conscient–. Va afegir que «vam convidar a les editorials i van respondre molt bé, i a més hem organitzat xerrades i presentacions».

I és que ahir la plaça de la Zeta de la capital de l’Alt Camp es va omplir de literatura i pensament crític. La fira va comptar amb un total de 24 petites editorials de tots els Països Catalans –per a tots els públics, des de literatura infantil i juvenil fins a propostes més polítiques, poètiques o de narrativa–, diverses presentacions literàries, xerrades, contacontes i vermut, que es va fer a la plaça de la Zeta. A més, va coincidir amb la segona Ecofira del Camp de Tarragona, organitzat per la Bajoca.

«Un dels objectius és ser una fira literària i crítica, allunyada de l’època de més saturació editorial com és Sant Jordi», va assegurar Martínez.

Una de les editorials participants era Piscina, un petit oceà. Es tracta d’un projecte editorial especialitzat en contes il·lustrats per a tots públics on es busqueb històries, paraules, dibuixos, i els converteixen en llibres.

«Creiem molt en el llibre com a eina lúdica. Per exemple, l’última de les publicacions ha estat Ulissa que és una adaptació de l’Odisea d’Homer però protagonitzada per una nena d’ara», diu Joan Riumet de l’editorial, Piscina, un petit oceà.

De fet, paral·lelament hi havia diferents conferències o xerrades. Per exemple, ahir al matí també van explicar un contacontes a càrrec de l’escriptor Joan Mitjons.

«Ens sembla molt bé que organitzin fires així ja que és una bona oportunitat per apropar-nos al territori ja que som una petita editorial. És interessant sortir al carrer i estar en contacte amb els lectors», va assegurar Laia Altarriba de l’editorial Tigre de Paper de Barcelona.

Una altra de les parades de la primera fira Altres Lletres era l’editorial Bellaterra dirigida a pares i educadors. «A vegades ens costa abordar certs temes amb els nens i aquests llibres tracten diferents temàtiques com per exemple la prostitució, El TDAH», va remarcar Jose Luís de l’editorial Bellaterra. Va afegir que «són llibres per treballar a l’escola o a casa i tots inculquen diferents valors».

Un dels objectius de l’organització és consolidar la fira Altres Lletres –Fira del pensament crític i l’acció conscient– a la capital de l’Alt Camp l’any vinent.

Comentarios
Multimedia Diari