Una granja de Tarragona, nominada als premis Porc d'Or

Aragó és, per primera vegada, la comunitat autònoma amb més nominacions

29 octubre 2018 18:38 | Actualizado a 29 octubre 2018 18:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de granges de porcí de 7 comunitats autònomes acumulen un total de 127 nominacions a la XXV edició dels premis Porc d'Or a l'excel·lència porcina, que es lliuraran el pròxim 23 de novembre a Lleida. Segons han informat l'organització, Aragó és, per primera vegada, la comunitat autònoma amb més nominacions, en concret 47 (16 més que l'any passat).

Així doncs, són candidates als premis 21 granges de Saragossa amb 27 nominacions, 16 d'Osca amb 19 nominacions i una de Terol, amb una nominació. Seguidament, Catalunya és la següent comunitat amb més nominacions amb un total de 34 (14 menys que l'any passat). En aquest sentit, destaquen les 21 nominacions per a 15 granges de Barcelona, les 7 nominacions per a 6 granges de Girona, les 5 nominacions i 5 granges de Lleida i una nominació per a una granja de Tarragona. En tercera posició figura la comunitat foral de Navarra amb 18 nominacions a 15 granges (2 més que l'edició anterior).

Ja més a sota en la taula se situen Castella i Lleó (11 nominacions), Galícia (10 nominacions) i Castella-la Manxa (5 nominacions). Pel que fa als nominats als premis especials, Aragó, Catalunya i Castella-la Manxa opten a ser reconegudes amb el guardó més representatiu, el Porc d'Or amb Diamant, que es lliura a la considerada entre totes les explotacions nominades com la millor en termes generals.

D'una altra banda, el premi especial del Ministeri d'Agricultura, que valora especialment les característiques de la granja en matèria de "Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient", pot anar a parar a Galícia, Catalunya o Aragó. Els premis Porc d'Or es concedeixen a les granges que remeten periòdicament les seves dades al BDporc, atenent als criteris de longevitat, taxa de parts i productivitat numèrica.

Així doncs, les granges aspirants pertanyen a diferents categories establertes en funció del nombre de porques en l'explotació. Els premis Porc d'Or estan coorganitzats per l'empresa Zoetis, l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i l'Interprofessional del Porcí de Capa Blanca, i en aquesta edició compten també amb el suport de l'Ajuntament de Lleida i de Mercolleida.

Comentarios
Multimedia Diari