Una mare, preocupada per haver de cedir la custòdia del seu fill a l'exparella

L'Audiència Provincial de Tarragona ha fallat en contra del que inicialment va dictar el Jutjat de Primera Instància número 1 de Valls, que va enviar l´home a presó de forma provisional

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«No vull venjança, vull que el meu fill tingui justícia», exclama Laura Martí, que actualment viu al Morell. El seu fill menor, de 7 anys, actualment pot estar amb el seu pare després de, presumptament, patir abusos sexuals per part del seu progenitor.

Va ser l’octubre del 2013 que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Valls va emetre un auto on se suspenia «qualsevol règim de visites a favor del pare». A més a més, es prohibia l’«aproximació de l’imputat al seu fill menor en un radi de 500 metres» i s’acordava la presó provisional, comunicada i sense fiança.

Ara, dos anys més tard, la part denunciada ha interposat una apel·lació estimada per l’Audiència Provincial de Tarragona secció quarta. Amb aquest nou auto, s’arxiva de forma provisional el cas per falta de proves que «permetin concloure que la imputació no va traspassar la frontera de la simple sospita».

Laura Martí assegura que la seva exparella s’ha desentès totalment del fill des que van començar els tràmits judicials, sense pagar-li la pensió. De fet, els progenitors estan separats des de fa anys a través d’un conveni regulador i, per tant, el pare no té l’obligació de pagar-li, ni ella pot reclamar-ho. Tot i això, la Laura es mostra preocupada. «Ara legalment té dret de tenir el nen i això no pot quedar d’aquesta manera», explica la mare, i afegeix: «S’ha de fer justícia».

Conductes impròpies

Tal com explica Laura Martí, tot va començar ara fa tres anys. En aquell moment, ella vivia a Vallmoll i el nen anava amb el seu pare els caps de setmana alterns. Segons afirma la mare, mai hi havia hagut cap problema, però de sobte l’infant va deixar de voler anar amb la figura paterna. «L’últim cop, es va aferrar al seient del cotxe plorant –recorda l’avi, Jose Martí–, però no vam pensar que pogués ser abús sexual».

L’alarma la va donar la professora de l’escola de Vallmoll, que va observar que l’infant, aquell moment de 4 anys, tenia conductes sexuals impròpies de la seva edat i va advertir a la família.

La Laura va decidir visitar l’educador social del Consell Comarcal de l’Alt Camp que, segons recull l’auto en data del 24 d’octubre del 2013, va entrevistar el menor i li va explicar que el pare l’havia «obligat alguna vegada a tocar-li els genitals». «Va ser en aquell moment que vam decidir denunciar», relata la mare. Des de llavors, l’infant no pot dormir sol i necessita l’ajuda d’un psicòleg.

La família materna ara es mostra desesperada per tancar el cas i el que la Laura anomena «justícia». «Si ha sigut capaç d’abusar sexualment del seu fill, ho pot fer també a qualsevol altra persona i, per tant, representa un perill», assenyala Laura Martí.

Per seguir amb el cas, l’Audiència demana proves, «però com es pot provar això?», exclama amb impotència la família.

Comentarios
Multimedia Diari