Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una marxa lenta per la N-240 entre Lleida i Montblanc denuncia la manca d'inversions en aquesta via

Està organitzada per l'ANC i pretén posar de manifest que Catalunya pateix un "greuge" respecte altres zones de l'Estat en infraestructures

ACN

Whatsapp
Moment en què la marxa lenta ha passat per la N-240 a la sortida de Lleida. Imatge del 3 de setembre de 2016.

Moment en què la marxa lenta ha passat per la N-240 a la sortida de Lleida. Imatge del 3 de setembre de 2016.

Una vintena de vehicles de membres i voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han sortit a les 10 del matí de Lleida cap a Montblanc. Circulen per la N-240 en caravana per denunciar la manca d'inversions en aquesta via. L'ANC ha organitzat aquesta marxa lenta per denunciar el greuge que pateix Catalunya respecte altres zones de l'Estat en infraestructures, com ara en l'eix Lleida-Tarragona. Un dels membre del secretariat nacional de l'ANC, Josep Maria Nogué, ha recordat que la N-240 pateix una alta intensitat de trànsit i de sinistralitat i que per evitar accidents fa anys que diverses plataformes exigeixen que s'alliberi en aquest tram el peatge a l'AP-2. També reclamen que es continui l'A27 fins a Montblanc i que es millorin les infraestructures ferroviàries que connecten Lleida amb Tarragona. "Fa anys que ho reivindiquem i l'estat espanyol no hi posa interès ni inversió per dotar-nos d'unes estructures competents Lleida-Tarragona", ha conclòs.

La jornada ha començat a dos quarts de deu del matí. Els primers vehicles s'han trobat al Camp d'Esports de Lleida, des d'on han sortit, en caravana, cap a les deu del matí. En aquest punt s'han reunit una vintena de vehicles entre cotxes i motos. Al llarg del recorregut s'han unit a la marxa més vehicles. La caravana ha passat per Juneda, les Borges Blanques, Vinaixa i l’Espluga de Francolí abans d'arribar a Montblanc.

A la capital de la Conca de Barberà ha tingut lloc una concentració a la plaça Sant Francesc. L’eix d'aquest acte ha estat posar de manifest la manca d’inversions en infraestructures necessàries com el corredor del mediterrani, del qual, després d’anys d’estudis i negociacions, encara se’n desconeix la data d’inauguració; la manca d’inversions en línies ferroviàries, la necessitat de la continuïtat de l’A27 fins a Montblanc i l’alliberament de l’AP-2.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También