Una melmelada permet descobrir el gust dels calçots fora de temporada

És una creació de Roser Deulofeu, de Cal Lluc

19 mayo 2017 22:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Explica que és una oportunitat que molts dels visitants que omplen la demarcació durant l’estiu puguin descobrir el gust dels calçots. Fora de la temporada d’aquesta verdura es pot degustar tot i que en forma de melmelada.

L’ha creat la veïna de Bellvei Roser Deulofeu, de Cal Lluc, en treball amb els cuiners de l’Associació Terra i Taula Jordi Guillem, David Vernet i Josep Pascual. Cal Lluc és un espai d’elaboració de melmelades de tot tipus que es va crear l’any 2012.

 

Del Montmell

Segons explica, la nova melmelada conté calçots de les muntanyes del Montmell que any rere any guanyen el concurs de Valls per la seva qualitat i el vinagre agredolç Forvm cabernet sauvignon de les bodegues Avgvstvs del Vendrell com a contrapunt punxant a la suavitat del calçot. Aquest vinagre està fumat banyat amb brases ardents d’una calçotada real.

Deulofeu explica que la melmelada de calçot és per acompanyar carn a la braça, llom a la sal, o un fins i tot peix al forn. La melmelada ha tingut una gran acollida als restaurants.

Comentarios
Multimedia Diari