Una normativa regularà el pas pel Paratge Natural de Vimbodí i Poblet

Es pretén restringir el pas de bicicletes pels camins dissenyats per a l´ús dels senderistes. La norma estarà a punt d´aquí a dos mesos

19 mayo 2017 22:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Paratge Natural de Poblet endurirà la normativa que regula el pas de bicicletes per camins dels senderistes, davant del trànsit cada cop més creixent. Serà una normativa amb caràcter jurídic que complementarà la d’ús públic que ja regeix el Paratge des de fa vuit anys.

La nova norma podria estar enllestida d’aquí a dos mesos. El director del PNIN a Poblet, Antoni Vallvey, ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que en els últims anys ha augmentat el pas de bicicletes «a grans velocitats de baixada en camins únicament destinats a senderistes, en una moda que els pot arribar a posar en perill».

Vallvey ha manifestat que s’està preparant una normativa específica jurídica que tindrà «més força legal» i que definirà exactament en quines zones queda prohibit el pas de bicicletes, amb l’objectiu d’evitar que no interfereixin en els itineraris senyalitzats expressament per a excursionistes a peu.

Perquè la normativa sigui efectiva, en la seva entrada en vigor, els itineraris s’estan senyalitzant i s’hi estan posant barreres físiques per evitar que es segueixin produint aquests fets irregulars que alteren el plantejament originari. La normativa actual del Paratge Natural d’Interés Nacional de Poblet data d’octubre de 2007.

Comentarios
Multimedia Diari