Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una part de la carretera del Pla de Valls es convertirà en passeig per a vianants

L'equipament comptarà amb un doble carril per banda i un passeig central de 10 metres d'ample
Whatsapp
Imatge de recreació del projecte. Foto: DT

Imatge de recreació del projecte. Foto: DT

La carretera del Pla al seu pas pel barri de Santa Úrsula serà transformada en un passeig. Amb 164 metres de longitud, el nou equipament comprendrà el tram que va des de l’avinguda del Fornàs fins a la gasolinera Repsol que hi ha al capdamunt del barri de Santa Úrsula. «Estem parlant de la transformació de via pública més important dels últims 30 anys a Valls», declarà l’alcalde Albert Batet.

A la presentació, feta dijous a la tarda, també hi va ser present el responsable dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Cèsar Puig, i la regidora de Via Pública i Barris, Dolors Farré.

 

Cohesió urbana

L’objectiu de l’actuació és millorar la mobilitat de les 3.500 persones que viuen en els barris de la zona nord de Valls: Cases Verdes, Pisos Muñoz, Santa Gemma, el Fornàs, Santa Úrsula, Blocs Alt Camp, Miramar i Nou Miramar.

L’àmbit del passeig tindrà una amplada de gairebé 10 metres i comptarà amb un doble carril per banda per «garantir la fluïdesa de mobilitat». Això, però, farà que desapareguin els actuals carrils laterals i la línia d’aparcaments que hi ha al costat dels pisos de Santa Úrsula.

Segons Batet, la finalitat és que aquest nou equipament actuï com una ròtula entre els habitants d’aquesta la zona i la ciutat, al mateix temps que serà un nexe entre els mateixos barris.

A més a més, Batet també va destacar que el que es pretén és unificar la ciutat pel que fa a la via pública i el paisatge urbà.

L’acció continuarà fins a la rotonda del cementiri. En aquest tram, l’amplada de la carretera no permetrà fer un passeig, però sí que s’optarà per ampliar les voreres existents. En total, el tram de la carretera del Pla que serà condicionat tindrà una longitud de 250 metres.

D’altra banda, també es condicionarà la carretera de Barcelona. En aquest cas, es millorarà l’asfaltat i les voreres, una acció que pretén facilitar la connexió entre els barris de la zona i el centre de la ciutat, «una reivindicació històrica dels Pisos de Clols i els habitatges de la Colla Vella», va remarcar l’alcalde.

 

Subvenció de la Generalitat

Totes dues actuacions comptaran amb una inversió conjunta de 500.000 euros per part de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, el projecte s’ha de validar i, a continuació, es procedirà a la licitació de les obres, una acció que Batet espera que es pugui fer cap al mes de març. Un cop l’actuació estigui en marxa, el termini d’execució serà de quatre mesos.

Aquesta acció es podrà fer gràcies al conveni signat entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, el mes de novembre. A través de l’acord, la Generalitat va cedir la competència d’aquestes dues principals entrades a la ciutat, la T-200, que correspon a la carretera del Pla, i la C-246, la carretera de Barcelona.

Amb el pas del temps, les dues travesseres han anat perdent la funcionalitat de carretera i s’han integrat en la trama urbana de Valls. En aquest sentit, Albert Batet va afirmar: «Passarem de tenir carreteres dins la ciutat, a avingudes, passejos i carrers, tal com marca l’urbanisme dels nostres temps».

La zona nord de Valls és una de les principals àrees de creixement de la ciutat, a més a més de representar el punt d’unió entre el polígon industrial i la ciutat.

Va ser a finals dels anys 60 que es van construir els Pisos Muñoz, el 1979 els blocs de Santa Úrsula començaven a ser habitats i, a poc a poc, la zona va anar creixent amb la incorporació de nous barris fins que el cementiri va passar d’estar als afores de Valls a estar rodejat d’habitatges.

La connexió entre aquesta zona i el centre de la ciutat sempre ha sigut precària, amb voreres estretes al costat d’una carretera. Ara, el consistori aposta per reforçar aquesta connectivitat.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También