Una passejada amb ulls de dona per millorar Montblanc

Durant el recorregut es va parlar de quins elements afavoreixen la vida quotidiana

02 abril 2019 09:12 | Actualizado a 02 abril 2019 09:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Aquí a Montblanc hi sobren barreres arquitectòniques per a les persones amb mobilitat reduïda o cotxets», opinava una veïna de la vila mentre caminava per un dels carrers del nucli històric de Montblanc. 

Aquest dilluns a dos quarts de set de la tarda, una trentena de veïns i veïnes de Montblanc van participar en una passejada exploratòria amb perspectiva de gènere que portava per nom ‘Montblanc amb ulls de dona’. Van sortir del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i tenien la col·laboració de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i l’Àrea bàsica de salut de Montblanc.

Durant el recorregut pel municipi de Montblanc, es va parlar de quins elements afavoreixen la vida quotidiana i de les percepcions d’inseguretat que poden generar alguns entorns i elements del municipi en les dones. Tots els participants portaven un paper per anotar tot el que observaven, i es van formular diferents preguntes: quants carrers amb noms de dona hi ha?, a la muralla del Baluard no hi ha voreres... Així doncs, la passejada volia fer reflexionar als veïns i veïnes el que es podia millorar en el seu dia a dia.

També feien fotografies a aquells espais i elements que es trobaven a l’entorn urbà i que generen aquestes percepcions.
«Potser aquesta activitat s’hauria d’haver fet a la nit, ja que ens faríem més la idea», lamentava una altra veïna i afegia que «està molt bé que facin aquestes iniciatives a Montblanc i així podem donar la nostra opinió».

La directora de la consultoria Mit i la dinamitzadora de l’activitat, Blanca Moreno explicava que «s’ha elaborat un pla d’igualtat i faltava incorporar dins de l’urbanisme de les ciutats i el de la seguretat la perspectiva de gènere i és una activitat que s’emmarca en el Dia de la Dona, el passat 8 de març». 

La coordinadora del Servei d’informació i atenció a les dones de la Conca (SIAD), Laura Anglés afirmava que «és una acció de sensibilització i com vivim les dones, ja que cada cop més caminem soles i també perquè volem que la gent ens doni la seva opinió». 

El recorregut era pel centre històric de Montblanc. «Aquest carrer em pensava que no tenia sortida, i no hi havia passat mai, i tampoc no em dóna gaire confiança», deia una altra veïna de Montblanc. Quan van acabar el recorregut, els participants van posar en comú les seves conclusions. Després de les opinions dels veïns i veïnes s’elaborarà un informe, i es millorarà la seguretat i la mobilitat dels carrers o zones. 

«La previsió és repetir aquesta iniciativa en altres municipis de la comarca, com per exemple l’Espluga de Francolí o Santa Coloma de Queralt», va concloure la coordinadora del SIAD, Laura Anglés. 

Comentarios
Multimedia Diari