Una ‘performance’, concerts i actes per ajudar els afectats dels aiguats del'Espluga de Francolí

Del 22 al 24 de novembre s’han programat una vintena d’activitats sota el nom de ‘Riumuntada’

15 noviembre 2019 13:30 | Actualizado a 20 noviembre 2019 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una performance massiva serà l’acte central del cap de setmana solidari en benefici als afectats dels aiguats a l’Espluga de Francolí. Del 22 al 24 de novembre se celebraran diferents activitats benèfiques.

Sota el nom de Riumuntada, el programa preveu des de xerrades amb el meteoròleg Tomàs Molina a concerts amb cantautors i formacions de renom, com Buhos, Itaca Band, Joan Reig i Joana Serra, uns noms propis que participaran de franc. L’entorn del riu, serà epicentre de caminades guiades i de la perfomance, prevista per diumenge. «Cal un mínim de 500 persones equipades amb paraigües blaus. Hi haurà algunes sorpreses que no podem desvetllar», va explicar Erminia Martí de Riuada Solidària.

S’escenificarà una immensa riuada de gent, la mobilització recorrerà el riu fins a Montblanc, a ritme de batucada. L’objectiu és retre homenatge als desapareguts i també a tots aquells voluntaris.

La trobada arrencarà a les onze del matí a les instal·lacions de Drac Actiu, i es disposarà d’una hora per aprendre la coreografia. Els participants prèviament hauran d’haver adquirit el paraigua de color blau, a un preu de 10 euros.

La gastronomia no hi faltarà en forma de fira o tast de vins, i el component musical serà vertebrador, amb recitals per a tots els públics al llarg dels tres dies. La iniciativa, a més, no acabarà aquí, ja que l’1 de desembre està previst un partit d’hoquei benèfic entre la selecció catalana i el Casal de l’Espluga, imés endavant, el 20 de desembre, completarà el programa un gran concert final, al pavelló del Casal, amb un cartell de luxe amb Buhos, Portobello, Itaca Band i Banda Neon. Tots els diners recaptats es destinaran als damnificats al poble pels aiguats del 22 d’octubre passat.

El portaveu de la Riuada Solidària, Roger Òdena, va recordar ahir a la presentació que continuen havent-hi tres desapareguts i que la seva cerca ha de persistir. El col·lectiu ciutadà ha afegit que la Riuada també s’estén a Montblanc, on també s’està ultimant un programa d’actes pel cap de setmana següent, el 30 de novembre i 1 de desembre.

Comentarios
Multimedia Diari