Una sèrie on els protagonistes és la mateixa la família

Reportatge. Cadascun dels membres graba a casa seva i després s’edita. ‘Truca’m’ s’emet cada dissabte a les dotze del migdia per les xarxes

16 junio 2020 18:00 | Actualizado a 16 junio 2020 18:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«En un dinar familiar, a principis d’any, vam comentar de fer una sèrie. De seguida ens hi vam apuntar ja que ens agrada el teatre», explica el director i guionista de la sèrie Truca’m, Jordi Llorens. Així va néixer aquest projecte, que es va començar a gravar durant el confinament. Llorens, que també n’és el realitzador, es dedica professionalment a aquest sector.

Els actors i actrius que apareixen són tots família i la sèrie s’ha gravat a Valls, Vallmoll, Riudoms, el Pla de Santa Maria i Andorra. «Els hi feia un guió, però molts cops acabaven improvisant», afirma el director. Pel que fa a la trama, «hem buscat escenes quotidianes. Per exemple, la desesperació de comprar paper de vàter, la por d’agafar el virus...». Aquesta websèrie narra escenes quotidianes amb un toc d’humor i anècdotes que passen.

«Al principi costava més ja que ho planejàvem per Skype i col·locaven el mòbil o la Gopro a davant la càmera de l’ordinador. Jo els aconsellava pel que fa els plans i els hi donava alguna recomanació», diu Llorens.

«Els diferents personatges es van comunicant a través de videotrucades i d’aquí ve el nom», detalla. Afegeix que «a vegades buscava també la espontaneïtat. Hi havia coses que ells no sabien que passarien», confessa Llorens. Diu que molts li preguntaven si era exagerat o preparat. «Ells són així, està tot més exagerat però m’agrada perquè no se sap si són escenes reals o preparades».

Cada família es va gravar a casa amb el material que tenia. «Per mí ha estat un gran aprenentatge perquè ho hem hagut de fer a través de videotrucades i ha estat divertit. Ara ja em puc moure i tècnicament no em costa tan». De fet, ells graven dues setmanes per endavant. «Així tinc temps de muntar-ho tot».

Dies abans d’estrenar la sèrie –el primer capítol es va emetre el 2 de maig– van penjar petits clips d’entrevistes als personatges «simulant que eren actors i actrius professionals i passaven el càsting. Així era una manera que la gent s’hi enganxés».

En no tots els episodis hi surten tots els personatges. «Alguns no podien gravar-se ja que treballaven o tenien feina i llavors en aquell episodi no hi apareixien», remarca Jordi Llorens. També, hi apareixen espontanis. «Per exemple, en un capítol hi ha un doctor o un tècnic de telefonia mòbil... Aquests són coneguts meus o amics que els hi demanava si volien aparèixer a la sèrie».

Cada dissabte, nou episodi

Cada dissabte s’emet un episodi. Aquesta setmana s’estrenarà el número 8 i la idea és fer-ne 10 a la primera temporada. El capítol 11 hi haurà tomes falses. Ho publiquen a les dotze del migdia a través de Faceook, Instagram i Youtube. «La gent ha respost molt bé. Molts no saben que érem família. Suposo que això també és graciós i la gent ens ha anat donant idees per fer». Pel que fa a la segona temporada «segurament la farem i ja estarem desconfinats», conclou Llorens. De moment, encara han d’acabar d’emetre tres capítols més i després començaran a preparar la segona temporada.

Comentarios
Multimedia Diari